Sisustussuunnittelu

Aika kortilla vai pää pyörällä vaihtoehtojen viidakossa?

Turvautumalla sisustussuunnittelijan apuun säästät aikaa ja vaivaa, oli sitten kyseessä remontti- tai uudiskohde. Vältät virheratkaisut ja turhat hankinnat.

Kokonaisvaltaisten sisustussuunnitelmien lisäksi teen räätälöityjä ratkaisuja kulloisenkin tarpeesi mukaan, niin koteihin kuin julkisiinkin tiloihin. Tarvekartoituskäynti, jossa kartoitetaan suunnittelun tarve ja projektin laajuus, on maksuton. Kartoituksen jälkeen saat tarjouksen suunnittelun hinnasta.

Sisustusneuvonta

Sisustusneuvonta sisältää suullista neuvontaa sekä ideointia paikan päällä kohteessa, tai alan liikkeissä. Kohteen olemassa oleva sisustus käydään läpi yhdessä asiakkaan kanssa, ja sen pohjalta pohditaan erilaisia muutos- tai uudistusvaihtoehtoja. Konsultointia voit hyödyntää myös ostaessasi uutta asuntoa tai myydessäsi vanhaa. Sisustusneuvonta ei sisällä kirjallista ohjeistusta.

Sisustusneuvonnan hinta on 99 €/h + matkustuskulut 0,66 €/km (hinnat sisältävät alv 24 %).

Sisustussuunnitelmat

Sisustussuunnitelma voi olla joko laaja tai suppea. Se voi käsittää koko talon, muutaman huoneen, yhden tilan tai vaikka vain jonkin osan jostakin tilasta. Sisustussuunnitelmia teen sekä uudis- että remonttikohteisiin, niin koteihin kuin työpaikoillekin. Sisustussuunnitelmasta saat suunnitelman palautuskansion, joka on kattava kirjallinen raportti työohjeineen, materiaalitietoineen sekä havainnekuvineen. Kansio on yhtä laaja kuin tilaamasi sisustussuunnitelma. Halutessasi saat myös 3D-kuvat.

Oheisesta linkistä löydät esimerkin erään kohteeni sisustussuunnitelman palautuskansiosta.

Tilasuunnitelmat

Tilasuunnitelmassa huomioidaan tilankäyttö, esimerkiksi huonekalujen suhteen. Isompi tilamuutos käsittää suunnitelman väliseinien purkamisesta, siirtämisestä tai uusien rakentamisesta. Laajimmassa vaihtoehdossa voidaan jopa koko tilan käyttötarkoitus muuttaa ihan toiseksi. Isommissa muutoksissa on huomioitava rakennuslupakäytäntö paikkakuntakohtaisesti.

Pintamateriaalisuunnitelmat

Sisäpintoja ovat katto, lattia ja seinät. Pintamateriaalisuunnitelmissa valinnat tehdään ensisijaisesti tilan käyttötarkoituksen mukaisesti, mutta valinnoissa huomioidaan myös keskenään yhteensopivat materiaalit. Näiden lisäksi huomiota tulee kiinnittää mm. tilan akustiikkaan. Voidaankin sanoa, että pintamateriaalisuunnittelussa kaikki aistit huomioidaan.

Värisuunnitelmat

Suunniteltaessa sisustuksen värimaailmaa esimerkiksi vain johonkin huoneeseen, otetaan silti koko talo huomioon. Lopputuloksena saadaan yhtenäinen ja harmoninen kokonaisuus, joka on sopusoinnussa myös rakennuksen ulkopuolen sekä pihapiirin kanssa.

Kalustesuunnitelmat

Irtokalustesuunnitelmat käsittävät huonekalujen valintaa ja sijoittelua tilakohtaisesti. Suunnitelmassa voidaan tapauskohtaisesti uusia joko kaikki tilan kalusteet tai vain osa niistä. Voi olla myös tilanteita, ettei huonekaluhankitoja tarvita, vaan pelkällä uudelleen järjestelyllä saadaan tilaan uutta ilmettä ja tilantuntua. Olemassa olevia huonekaluja voidaan myös entisöidä ja verhoilla uudelleen, näin niistä tulevat kuin uudet ja paremmin tilaan istuvat.

Kiintokalustesuunnitelmat käsittävät keittiösuunnitelmat sekä säilytysjärjestelmien suunnittelun tilakohtaisesti, mittapiirroksineen ja havainnekuvineen; makuuhuoneiden, eteisen ja kodinhoitohuoneen kalusteet, kylpyhuonekalusteet ja wc-kalusteet. Teen sinulle myös tarjouksen kaikista kodin tai työpaikan kiintokalusteista ja järjestän tarvittaessa rahoituksen.

Tekstiilisuunnitelmat

Suunnitelmat sisältävät tekstiilivalinnat tilakohtaisesti kuten; matot, verhot, sisustustyynyt, vuodetekstiilit, verhoilutekstiilit ym. sisustustekstiilit.

Valaistussuunnitelmat

Valaistussuunnitelmat sisältävät itse valaisinten, sekä niiden sijoituspaikkojen, valinnan. Laajempi, itse sähköistykseen liittyvä, valaistussuunnittelu toteutetaan sähköalan ammattilaisten kanssa yhteistyössä.

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.