Värimaailman muutos pojan huoneeseen

Takaisin blogeihin

Muistattekin varmaan, kun jokunen vuosi sitten minulla oli kohteena nuoren tytön huoneen värimaailman muutos. No nyt oli sitten vuorossa veljen huone. Värimaailmaan haluttiin täälläkin muutosta ja samalla uusittiin kalustusta, tekstiilejä ja valaistusta. Toiveena oli valokuvatapetti yhdelle seinälle, ja oheiselle pallolle tulisi löytää arvoisensa paikka, muuten sain kutakuinkin vapaat kädet.

Sänky vaihtoi paikkaa ja näin koulupöydälle saatiin tila ikkunan alta. Sängyn päätyyn teetettiin paikallisella puusepällä kotelointi, jonne saatiin myös säilytystilaa pientavaralle ja samalla se ajoi yöpöydän virkaa. Verhoissa oli aiemmin yhdistelty limenvihreää ja sinistä, nyt ne vaihtuivat harmaan ja mustan yhdistelmäksi.

Tummansinisen tapetin tilalle asensin halutun valokuvatapetin. Muut seinät maalasin vaalealla harmaan-ruskean sävyllä. Ikkunaan ei laitettu enää sivuverhoja, ettei kaunis tapetti peittyisi. Näin ilmeestäkin tuli avarampi. Sänky vaihtui runkosänkyyn ja siihen teetettiin kauniin harmaa päiväpeite sekä muutama uuteen värimaailmaan sopiva sisustustyyny.

Sängyn väistyttyä nurkasta, saatiin tilalle lukunurkkaus. Paikallisella puusepällä teetettiin koloon mittatilauksena hyllykkö ja sen alapuolelle hankittiin vuodetuoli. Näin saatiin sekä lokoisa istuin että peti yövieraille. Kattovalaisin uusittiin ja nojatuolin viereen löytyi, kodin toisesta tilasta, tänne sopiva lattiavalaisin, joka muuten mätsää ihan loistavasti tuon tapetin kanssa. Varjostimessa ikään kuin jatkuu tuo tapetissa oleva ikkuna-ajatus.

Säilytysratkaisua yksinkertaistettiin hankkimalla yksi vitriini, jossa muutama laatikko. Vitriinin viereen mahtui vielä magneettitaulu, johon saa kiinnitetttyä tärkeitä viestejä tai muistoja.

Ja sieltähän se pallo sitten löysi paikkansa, uudesta vitriinistä, josta se tulee hyvin esille.

Seuraavassa postauksessa kerron sisustussunnuntaista, jonka järjesti Talonhenki Oy asiakkailleen, ja jossa sain olla mukana puhumassa valaistuksesta ja väreistä sisustustuksessa. Nyt toivotan kaikille oikein hauskaa vappua! Itse matkustan vapuksi Islantiin inspiroitumaan sen uskomattomasta upeasta luonnosta wink

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.