Vaaleanpunainen unelma

Takaisin blogeihin

Kuten olen jo aiemminkin kertonut, viime kesän retkistäni yksi kohdistui Kristiinankaupungin Avoimet portit -tapahtumaan. Siellä törmäsin huvilaan, jonne tervetulleeksi toivotti aivan ihastuttavan herttainen emäntä. Heti portailla tuumattiin: "Täällä on nurkat vinksallaan eikä suoraa seinää näy, mutta olette silti kaikki lämpimästi tervetulleita, joten peremmälle vaan".

Ja, mitä sainkaan kokea! Hänellä oli uskomaton muisti ja uskomaton määrä tarinoita huvilaan ja sen elämään liittyen. Niitä olisi jaksanut kuunnella pidempäänkin. Huvila oli tullut hänen sukunsa omistukseen muutamia vuosikymmeniä sitten erään laivurin siitä luovuttua. Nimesin huvilan heti nähtyäni vaaleanpunaiseksi unelmaksi ja sitä se kyllä oli läpikotaisin. Pihan portista astuttaessa tullaan ihastuttavalle kukkaniitylle, jonka suku on säilyttänyt  luonnonvaraisena ja sitä leikataan vain sen verran, että siinä mahdutaan pelaamaan kesäisin. Väki asustelee talvet ympäri Eurooppaa, mutta kesät vietetään yhdessä täällä merenrantahuvilassa. Hauska perinne:) Jaan nyt tämän unelman kanssanne, kuvat kertokoot puolestaan kullekin oman tarinansa, tervetuloa mukaan!

Klikkaamalla kuvaa, saat sen suuremmaksi.

Tämän kesän Avoimet Portit tapahtuman teemana on "Lapset". Avoimet Portit -kulttuuritapahtuma pihoissa ja puutarhoissa tapahtuman ohjelman puitteissa järjestetään arpajaiset, jonka
päävoittona on LEIKKIMÖKKI Mollan. Leikkimökki on rakennettu historiallisista ja puutaloille tyypillisistä materiaaleista. Leikkimökki on paikallisen yhteistyön ja käsityötaidon näyte, jota on luotsannut huonekaluseppä/toimittaja Jim Björni yhteistyössä paikallisten yrittäjien sekä Avoimet Portit -projektin kanssa.

Arpojen myynti on käynnistynyt ja arvonta tapahtuu maanantaina 16.6 Kristiinankaupungin poliisilaitoksella.
Leikkimökki Mollan on Kauppatorilla 14.-15.6 Avoimet Portit -tapahtumassa.

Käykäähän ihmeessä tutustumassa mitä ihanimpiin pihoihin ja rakennuksiin! Tiedä vaikka vaaleanpunainen unelma olisi tänäkin vuonna avoimin portein kävijöille :)

Seuraavassa postauksessani katsellaan kauniita julkisivuja ja niiden yksityiskohtia. Siihen saakka toivotan kaikille ihanaa alkanutta kesää!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.