Uutta ja vanhaa yhdistellen

Takaisin blogeihin

Minua pyydettiin suunnittelemaan sisustusta kesäasunnolle, jossa vanhaan tupaan tehtäisiin laajennusosa etupuolelle. Uuteen osaan sijoittuisivat itse kuisti sekä pesuhuone, wc, sauna ja vaatehuone. Lisäksi pihapiiriin rakennettuun ulkorakennukseen tulisi uusi puucee, johon myös haluttiin sisustussuunnitelma. Mielenkiintoisen ja innostavan tästä suunnittelukokonaisuudesta teki se, että kuistissa ja puuceessä tultaisiin käyttämään vanhaa rakennusmateriaalia uuden ohessa. Vihdoin pääsiäisenä minut kutsuttiin katsomaan valmistunutta kuistia. Sauna oli myös valmis, pesuhuone ja vaatehuone lähes valmiita. Puuceen olisi tarkoitus valmistua tämän kesän aikan. Odotan innolla myös näiden valmistumista. Mutta lähdetään nyt katsomaan kuistia.

Tuvan ulkoseinän vanha hirsi putsattiin ja se säilytettiin kuistin sisäseinänä heart Uusi ikkuna asennettiin, että kuistin kautta saataisiin lisää luonnonvaloa itse tupaan. Pihapiiristä oli purettu vanha lato ja sen hyväkuntoiset seinälaudat oli säästetty. Näitä käytettiin mm. kuistin päätyseinässä.

Aimmin remontoidussa tuvassa oli vanha lankkulattia jouduttu uusimaan. Muutamia hyväkuntoisia lankkuja oli jäänyt, joten niistä tehtiin nyt lattia kuistiin. Eikä sitä käsitelty mitenkään, vanhat ihanasti kuluneet maalit saivat jäädä. Ja mikä sopisikaan paremmin tähän tilaan kuin vanha kunnon räsymatto. Tuoli ja pöytä löytyivät asiakkaan kodista Etelä-Suomesta ja ne istuivat tilaan kuin nenä päähän.

Kahdelle seinälle valittiin tilaan sopiva maalisävy, koska kaikkia seiniä ei haluttu laittaa harmaalle laudalle.

Kiintokalusteet tilattiin mittatilauksena Seinäjoen Keittiötukusta. Korkeat komerot olisivat tukkineet tilan ja tehneet siitä ahtaan oloisen, siksi päädyttiin mataliin ratkaisuihin. Silti säilytykselle saatiin hyvin tilaa.

Ladon seinälaudoista tehtiin vielä kehykset peilille.

Peili oli tarkoitus ensin laittaa ikkunan viereen pystyyn, mutta emme halunneetkaan peittää vanhaa mestarillista puusepän kädentyötä wink Se itsessään on jo taideteos. Sisustusesineet asiakas on hankkinut Intiasta, siellä aikoinaan työskennellessään. Ne sopivat tilaan mielestäni hyvin.

Vanha tuvan ulko-ovi sai myös uuden elämän paraatipaikalla. Se toimii edelleen tuvan ovena, mutta ei enää ulko-ovena smiley

Tämä oli aivan henkeäsalpaavan ihana kohde tällaiselle vanhaa rakastavalle ja harrastavalle heart Ehkä palaamme vielä tämän kohteen pariin, kun kaikki tilat ovat valmiit wink Seuraavassa postauksessa kuitenkin jotain muuta. Siihen saakka hyvää kevään jatkoa ja hauskaa vappua!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.