Touhukas toukokuu

Takaisin blogeihin

Jos oli huhtikuu vilkas suunnittelun saralla, niin toukokuussa riitti sitten toteutuspuolta wink Tässä otos muutamasta työkohteestani.

Olen aiemmin kirjoittanut tästä samaisesta kohteesta, jossa nyt on käyty koko talo läpi lattiasta kattoon. Aiemmassa vaiheessa kaksi huonetta jäi uudistamatta ja niin oli alunperin tarkoitus jäädäkin. Perhe tuli kuitenkin toisiin aatoksiin, mikä on ihan ymmärrettävää. Jos kaikki muut tilat on uudistettu ja näyttävät puhtailta, kyllähän nuo kaksi erottuvat nuhruisina niiden rinnalla. Sitä paitsi muiden tilojen seinämaaleja oli jäänyt jonkin verran jäljelle. Niistä sekoitin oman keitokseni ja näin saatiin ihka uusi sävy wink Kuntoiluhuoneen seinät oli maalattu aiemmin kahdella eri sinisen sävyllä, joista nyt haluttiin eroon. Maalasin seinät tuolla uudella sävylläni ja yhden tapetoin. Tätä huonetta aloittaessani oli vielä tarkoitus, että se ihan viimeinen huone jätetään tekemättä. Kun sitten menin asentamaan tuota tapettia, minulta pyydettiin, josko ehtisin vielä käydä uudistamassa sen viimeisenkin huoneen. No tottahan toki, mutta olin ehtinyt välissä jo lupautumaan muualle, joten täällä hommat jatkuivat muutaman päivän tauon jälkeen.

Siinä välissä kävin uudistamassa nuoren koululaisen huoneen. Tässä perheessä kaikki olivat kotosalla, koska koronan vuoksi päällä oli edelleen etäkoulut ja etätyöt. Oli hauska seurata, miten hienosti kaikki keskittyivät omiin töihinsä, eikä minun maalaus- ja tapetointihommat tuntuneet häiritsevän ketään smiley Muiden lasten huoneet oli jo "käsitelty", joten nyt oli nuorimmaisen vuoro saada piristystä kotikouluunsa. Maalasin kolme seinää vaalean harmaalla ja yhden seinän tapetoin maapallotapetilla, jonka poika oli itse valinnut.

Kuukauden viimeiset työpäivät vietin sitten siinä aiemmassa kohteessani, jossa otin käsittelyyn sen viimeisen peräkamarin. Haalean mintunvihreät seinät saivat väistyä. Seinistä kolme maalasin vaaleammalla sävyllä, jota oli jäänyt juuri tarpeeksi jäljelle olohuoneen ja eteistilojen seinistä. Neljännen seinän maalasin sillä omalla "keitoksellani", jota olin laittanut myös sinne kuntoiluhuoneeseen.

Perhe halusi vielä tapetin huoneessa olevan komeron toiseen liukuoveen.

Ja nättihän siitä tuli. Ei väliä kuinka päin ovia pitää, joko niin että tapettiovi on kauempana seinästä tai sitten lähempänä, kumpikin näyttää kivalta yes

Kevät eteni aluksi pitkän sitkeästi ja viileitä kelejä riitti aivan toukokuun viimeiselle viikolle saakka. Mutta sitten kun alkoi tapahtumaan, niin sitten kanssa tapahtui. Lämpimämmät kelit saivat luonnon vihertämään ja kuten aina ennenkin puiden lehdet kasvoivat kohisten aivan parissa päivässä. Kevät on kyllä yksi lemppareistani. On ihana seurata, miten luonto herää eloon pitkän ja pimeän talven jälkeen. Myös oma puutarhaharrastukseni lähti aivan lapasista, mutta minkäs teet, kun rakastat kukkia wink Kesä tulee nyt siis vauhdilla, joten nautitaan joka hetkestä. Seuraavassa postauksessa saattaapi olla jotain myös omasta kodistani wink Siihen saakka aurinkoisia päiviä toivottaen!

 

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.