Tasoitetapetti parin vuoden kuluttua asennuksesta

Takaisin blogeihin

Reilu kaksi vuotta sitten laitoin makuuhuoneeseeni tasoitetapetin ja olin aluksi innoissani, kuinka hyvä keksintö se olikaan. Kirjoitin siitä myös blogissani, jonka löydät täältä: Mielipiteeni tasoitetapetista. Nyt on eletty parit talvet ja seinien liikkumiset, joiden johdosta totuus paljastuu wink Nurkat mietitytti eniten, koska ne olivat aiemmin halkeilleet juuri seinien elämisen vuoksi. Neljästä nurkasta yksi on edelleen ongelma, joten lopputulos voitaneen tulkita onnistuneeksi tasoitetapetilla. (Klikkaamalla kuvia, saat ne suuremmiksi.)

Mutta sitten se yksi nurkka.... Toinen ulkoseinänurkista on aika pahannäköinen. Tapetti ei ole repeytynyt, mutta kurtussa on. Välillä tämä kurttu on pienempi, välillä isompi riippuen, kuinka ankara talvi on ollut.

Ulkoseinä on sisäpuolelta lastulevyä, joten seinän elämistä varten tarkoitetut raot ovat ongelma, etenkin ikkunoiden alapuolella. Tämän ikkunan alla on kaksi saumaa, joista toinen ei ole niin pahasti "oireillut". Saumarakoa on aika ajoin yritetty tasoitteella tilkitä, mutta sehän ei ole lopullinen ratkaisu ongelmaan. Eikä tätä ongelmaa ratkaissut tasoitetapettikaan.

Tämä toinen saumarako on pahempi. Tasoitetapetti on ikään kuin vetänyt täytteitä ulos raosta. Tämäkin oli toisena talvena pahemman näköinen, mutta ei se kiva ole nytkään sad

Myös muut  pohjatyöt tulee tehdä huolella, vaikka käyttääkin tasoitetapettia. Naulan- ja ruuvinreiät sekä muut kolot on syytä tasoittaa huolella, muuten ne kyllä erottuvat tasoitetapetin alta. Sanoisin, että pohjatyöt on tehtävä yhtä huolella kuin maalaisit seinän.

Mutta ettei tämä menisi ihan moittimiseksi, kyllä tasoitetapetilla saa hyvän samettisen pinnan. Ja tuon lastulevyseinän, ehjältä pinnalta, se peittää hyvin. Pelkkä maali ei peitä lastulevyn omaa struktuuria, mutta tasoitetapetti kyllä. Ja se on hyvä se smiley

Kesää kohti mennään ja valon määrä lisääntyy, toivottavasti myös lämpimämmmät kelit. Niitä odotellessa hommat jatkuvat monipuolisina, mikä pitää mielen virkeänä wink Morjensta vaan seuraavaan postaukseen saakka!

 

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.