Tapetti tänään

Takaisin blogeihin

Tämän päivän paperitapetit voivat kestää kosteutta ja hankaamista melko paljonkin, mutta myös kosteisiin tiloihin löytyy omat mallistonsa. Lisäksi on olemassa ns. erikoistapetteja, jotka sopivat seinänpäällysteiksi rakennusteknisestikin vaativiin tiloihin. On tavallisia paperisia ja muoviaineella päällystettyjä sekä vinyyli- eli paperitaustaisia muovitapetteja, joita löytyy sekä sileinä että kohokuvioituina. On kokonaan muovisia ilman paperitaustaa, tekstiilipäällysteisiä ja nukkapintaisia eli Velour-tapetteja. On metallimaisia ja luonnonmateriaalisia mm. korkki ja ruoho. On valokuvatapetteja sekä lasi- ja mineraalikuituisia. Itse mallivalikoimissa on lukemattomia kuvioita, värejä ja tyylejä. Näiden lisäksi kaikki aiemmin läpikäydyt kuosit ovat edelleen suosittuja.

Ensimmäisessä kuvassa perinteistä kukka- ja köynnösaihetta. Toisessa kuvassa luontoaihe on läsnä myös, mutta tässä puista onkin kuvattu rungot eikä latvustoja. Kolmannessa kuvassa vuota hehkuu eri valaistuksessa eri tavalla.

Nykyään on mahdollista valita tapetteja myös omien harrastusten tai kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Voit valita kirjainten sekamelskaa, pystyraitaa tai vaakaraitaa. Pehmeissä, voimakkaissa tai raikkaissa väreissä. Ihan kuinka haluat.

Tai lempi satuhahmoja tavallisina vuotina tai valokuvatapetteina.

Nykyään tapetin valinnassa pitää huomioida monta asiaa. Tärkein on kuitenkin asukas itse, sillä hän päättää, millaisessa tilassa viihtyy. Seinien, kattojen ja lattioiden tulisi luoda harmoninen vaikutelma. Niin ikään kalusteet, koriste-esineet, taulut ja tekstiilit on syytä muistaa kuoseja valitessa. Huoneen käyttötarkoituksella on myös suuri merkitys, jotta lopputuloksesta saadaan miellyttävä. Kylpyhuoneeseen voi laittaa vinyyliä, ruusuilla luodaan mökkitunnelmaa, yksinkertaiset sopivat olohuoneeseen, ruokailuhuoneeseen ja portaikkoon. Leveitä raitoja voi käyttää halleissa ja tasanteilla. Yleisesti ottaen isot kuviot sopivat isoon tilaan ja pienet tai kokonaan kuvioittomat tapetit pieneen tilaan. Silti on hyvä muistaa, että vain mielikuvitus on rajana.

Nyt jätetään tapetit ja tapetointi hetkeksi rauhaan ja seuraavassa postauksessa tarkastellaankin tekstiilien uusiokäyttöä sekä uusia käyttökohteita.

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.