Suunnittelijan kesäinen retki Kouvolaan

Takaisin blogeihin

Minä vatvoin koko kesän, lähteäkö tänä vuonna asuntomessuille vai ei. Kouvola on kaukana, ja jos menisin junalla, ei minulle jäisi kovin montaa tuntia aikaa itse messuille. Kustannuksiakin pohdin, koska yövyttävä olisi jossain. Laskeskelin, että turhan tyyris reissu tulisi, jos aikaa messuille olisi vain pari tuntia. Lopulta asian kuitenkin ratkaisi se, etten ollut koskaan käynyt Kouvolassa ja se, että ystäväni pyysivät minua seurakseen asuntomessuille ja sen jälkeen yöksi heidän mökilleen Nurmijärvelle. Siispä lähdin omalla autolla, koska julkisilla kulkeminen paikasta toiseen näytti olevan mahdotonta. Ja hauskahan tästä reissusta sitten tuli. Aikaisin lauantaiaamuna liikkeelle, reitiksi mahdollisimman rauhallinen ja maisemarikas, moottoritiet eivät todellakaan kiinnostaneet kauniina elokuun päivänä. Maisemat olivat huikeat, tiet mutkaiset ja mäkiset niin, että välillä vatsanpohjassa tuntui, vaikka itse ratissa olinkin wink Ja tulipa siellä yhdessä kohtaa ralliautojakin vastaan, samana viikonloppuna ajettiin meinaan Jyväskylässä ympäristöineen Nesteralli ja reittini kulki yhden siirtymätaipaleen "läpi".

Ja sitten itse messujen antiin. Bongasin muutaman kivan seinäpinnan, kuten rohkean tapetin wc:n seinässä,

kauniin struktuuripinnan olohuoneessa,

hienot kolmiulotteisen tunnelman luovat laatat saunan ja pesuhuoneen seinissä

sekä kivan tapetin tv-huoneessa, kuin halkopino seinällä smiley

Hienoja koriste-esineitä vanhoista puista.

Ja hauskan taulun wc:n seinällä.

Taulusta käy myös origamiasetelma olohuoneen seinällä. Mukavan ilmava.

Ja sitten tämä terassin piristys. Tästä taidan ottaa idean käyttöön ensi kesänä omalle terassille. Todella hauska ja raikas.

Myös pari hienoa pöytää tuli vastaan.

Ja pesuhuoneen katto. Aiemmin on tällainen myös ollut, mutta tällä kertaa saunassa tai pesuhuoneessa ei ollut muuta keloa kuin katto, ei seiniä eikä lauteita. Näytti ihan kivalta yksinäänkin.

Ja jos et halua kiinnittää juttuja seinään, voi ne ripustaa katosta tai vaikkapa verhotangosta. Tuo eteinen oli todella kivannäköinen. Poistaa myös sen ahdistavan tilanteen, kun menet kylään, etkä tohdi itse mennä liukuovikaapille etsimään vaateripustinta eikä isäntäväki hoksaa sitä heti tarjota. Tällainen pieni, kevyt naulakko poistaa ongelman ja näyttää hyvältä.

Hauskat pyöreät sohva ja nojatuoli.

Pientaloja oli tänä vuonna enemmän kuin ennen, samoin hyvin pelkistettyjä sellaisia. Myös monessa talossa sisäseinät oli jätetty puulle tai olivat ihan vaan vaneria.

Ja kas, tulihan siellä vastaan jotain tutunnäköistäkin. Sama seinänväri ja kirjahyllyjen väri kuin omassa olkkarissanikin wink

Tässä oli hienosti hyödynnetty tonttia ympäröivä luonto grillipaikaa valittaessa. Eihän sen grillin aina tarvitse olla heti oven vieressä terassilla. Tämä oli vallan sijoitettu pihaan kulkevan tien toiselle puolelle.

Ja sitten vielä katsaus suureen intohimooni, valaisimiin. Tässä kooste niistä, jotka tänä kesänä sai kamerani räpsähtämään. Ei niistä sen enempää, kuvat puhukoot puolestaan.

Löytyipä messualueelta tällainenkin. En ollutkaan ennen ruumishuoneella käynyt, onneksi ei sentään ollut niitä ruumiita wink

Ehdimme kuin ehdimmekin käydä kaikki kohteet läpi, vaikka lähes jokaiseen taloon sai jonottaa. Tämä olikin uusi ilmiö asuntomessuilla. Ennen jonottaa on tarvinnut vain julkkisten rakennuttamiin kohteisiin. Messualue oli ehkä kaikkien aikojen pienin pinta-alaltaan, joten kävelemistä oli onneksi vähemmän. Alueen koko kuitenkin aiheutti nuo välillä tuskastuttavatkin jonot. Aika pian päädyimme kulkemaan reitin epäjärjestyksessä, näin vältimme pahimmat ruuhkat. Mukava messupäivä, josta retkeni jatkui sinne ystävieni mökille. Sunnuntaina sitten hyvissä ajoin taas auton rattiin ja nokka kohti kotia. Kilometrejä kertyi kahdelle päivälle ihan kiitettävästi, mutta kannatti silti lähteä. Tuntui kuin olisi ollut lomalla, muutenhan minulla ei taas tänäkään kesänä paljon lomia ollut smiley

Seuraavassa postauksessa katsastellaan taas vähän työpuuhia. Siihen saakka nauttikaamme alkaneesta syksystä!

 

 

 

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.