Sisustussuunnittelijan päivä

Takaisin blogeihin

Lupasin kertoa teille sisustussuunnittelijan päivästä. Nyt, kun oikein mietin, huomaan että tehtävä on aika mahdoton. Päivät ovat keskenään niin erilaiset, että yhdestä päivästä kertominen ei todellakaan anna kokonaisvaltaista kuvaa tästä ammatista. Projekteja saattaa olla päällekkäin tai limittäin useampia ja ne etenevät keskenään eri tahtiin, joten työtehtävät vaihtelevat päivittän. Ja se on kyllä yksi tämän ammatin helmi. Niinpä kerron teille asioista, joita sisustussuunnittelijan päivä saattaa sisältää. Tervetuloa mukaan! Klikkaamalla kuvia, saat ne suuremmiksi.

Useimmiten projektit alkavat pohjapiirrosten ja kuvien tutkimisella, ja riippuen toimeksiannon sisällöstä, aikataulutetaan projektit sen ja työskentelytapojen mukaan. Työskentelytapoja on monia ja myös suunnittelun lopputuotokset saattavat vaihdella tapauskohtaisesti. Myyntikohteista teen usein sähköisen esitteen, jota rakennuttajan on helppo toimittaa ostajaehdokkaille. Työmaille teen erikseen ihan käsin väritetyn ja leikkaa-liimaa -tekniikalla toteutetun pohjakuvan, josta kirvesmiesten ja maalareiden ym. on helppo tarkistaa mitä mihinkin on suunniteltu. Nämä lopputuotokset helpottavat heidän työskentelyään.  Suunnitelman palautuskansio on yksi vaihtoehto, jonka teen aina kotitalouksien suunnitelmiin. Se säilyy asiakkaille muistona, mutta toimii myös asunnon myyntitilanteissa hyvänä apuvälineenä.

Pohjapiirroksen tutkimisen jälkeen lähden pohtimaan värimaailmaa....

....ja pintamateriaaleja, tekstiilejä, valaisimia jne.

Minulla on tapana ensin käydä liikkeet läpi fyysisesti. Haluan päästä hypistelemään materiaaleja ja etenkin näkemään värit todellisuudessa. Lisäksi pääsen vaihtamaan myyjien kanssa muutaman sanasen ja kuulen samalla uutuuksista. Vasta näiden kierrosten jälkeen etsin mahdollisia vaihtoehtoja netistä. Myynnissä olevien kohteiden ollessa kyseessä käyn usein esittelemässä pintamateriaaleja ja kalusteita paikanpäällä raksalla. Näin asiakkaat saavat paremmin käsityksen siitä kokonaisuudesta, miltä heidän harkitsemansa asunto tulee näyttämään. Paperilta tai tietokoneelta esitetyistä kuvista eivät etenkään aidot värisävyt tule selville.

Työpäivä saattaa sisältää myös tarkastuskäyntejä työmailla. Ne ovat jännittäviä hetkiä, kun itsekin pääsee katsomaan näyttääkö todellisuus siltä, mitä oli suunniteltu.

Välillä kohteita stailataan joko myyntiä tai omia kohdekuvauksia varten.

Ja stailauspäivä päättyy yleensä loppusiivoukseen ja siistimiseen.

Silloin tällöin teen myynti- ja tuote-esittelyjä myymälöihin.

Lisäksi päivät saattavat sisältää ideointikäyntejä tai tarvekartoituskäyntejä tulevia projekteja varten. Ja tietysti on olemassa myös joitain rutiineja, jotka toistuvat, kuten sähköpostiviestien lukeminen ja niihin vastaaminen, tarjousten ja laskujen tekeminen jne. Nämä ovat tietysti enemmänkin yrityksen toimintaan liittyviä työtehtäviä, mutta kuuluvat olennaisena osana suunnittelijan arkeen.

Näin on käyty suunnittelijan työtehtäviä läpi. Toki tilanteet elävät ja projektien edetessä työtehtävät ja työskentelytavat saattavat myös muuttua ja vaihdella. Monipuolista kuitenkin on, eikä aika käy pitkäksi wink

Seuraavassa postauksessa kerron, kuinka tasoitetapetti käänsi pääni. Siihen saakka entistä valoisampia päiviä!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.