Ruokapöytä heinäseipäistä

Takaisin blogeihin

Hellurei helteitten keskeltä! No enhän minä sitä soffapöytääni saanut sitten tuunattua. Syy ei ollut saamattomuudesta, vaan siitä, että tulin toisiin ajatuksiin wink Se istuikin paikkaansa niin loistavasti, etten hennonnut sille mitään tehdä. Ehkä jonakin päivänä, jos kaipaan piristystä olohuoneeseeni....

Sen sijaan kerron teille nyt ruokapöytäni tarinan. Minähän olen värkännyt kaikenlaista heinäseipäistä, ja jokin aika sitten sain ajatuksen tehdä niistä myös ruokapöydän. Oli tähän toiminnallinenkin syynsä, halusin vähän pienemmän, jotta pienessä keittiössäni mahtuisi paremmin touhuamaan.

Ja eikun toimeen, ensin sahataan kansi- sekä jalkaseipäät halutun mittaisiksi.

Alapuolen kehikkopalat voi maalata, jos ei halua niiden erottuvan selkeästi seipäiden alta. Kiireessä näköjään maalaustelineeksi on kelvannut sammaloitunut tiilikin smiley

Sitten vielä koeladotaan seipäät vierekkäin ja tarkistetaan, että ne ovat samanpituiset. Tässä vaiheessa myös tappireiät voi sommitella haluamilleen paikoille.

Rautakaupoista on saatavilla tarpeeseen sopivia kulmarautoja, joilla saa pöydänjalat tukevasti kiinni kehikkopuihin. Jos laitat jalat kiinni pelkillä ruuveilla, tulee pöydästä huojuva ja hutera.

Kun kaikissa neljässä kulmassa on jalat kiinni, on pöydän ns. aihio valmis. Lopuksi kansiseipäät ruuvataan paikoilleen.

Heinäseipäitä on vaikea pitää puhtaana, joten niiden päälle teetin mittojen mukaan lasin, jonka laskin kumitulppien varaan. Kumitulpat pitävät lasikannen paikoillaan. Lasin koko on tärkeä, ettei se tule yhtään yli mistään sivulta. Jos näin käy, on särkymisvaara suurempi. Tässä olikin haastetta, koska pitkät sivut eivät todellakaan ole tasamittaiset, seipäiden ollessa pyöreitä.

Pöydälle löysin kirpparilta kaveriksi tuolit. Alunperin oli jo selvää, että haluan tuolien olevan erilaiset keskenään siten, että kaksi on kuitenkin aina parit keskenään.

Istuimesta irrotin päällikankaan niitinpoistajan avulla.

Sitten piirsin vanhasta kankaasta kaavat ja leikkasin uuden kankaan samaan muotoon ja kokoon.

Uusi kangas niittipyssyllä kiinni.

Ja tuolit saivat uuden ilmeen.

Tässä vielä ennen ja jälkeen.

Ja tässä valmis kokonaisuus.

Seuraava postaukseni tuleekin Porin Asuntomessuilta, koska sinne aion suunnistaa kohtsilleen pienelle kesäretkelle wink Aurinkoista kesänjatkoa siihen saakka!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.