Projekti Big L

Takaisin blogeihin

No niinhän se tammikuu meni kuin siivillä, enkä mitään blogikirjoitusta ehtinyt tehdä. Tässä se kuitenkin tulee :)

Joulukuussa sain työpöydälle aivan todella upean projektin. Ison, ison arkkitehtien suunnitteleman omakotitalon. Talo on rakennettu 1987 ja nyt se vaihtoi omistajaa. Minulta pyydettiin sisustussuunnittelua tilamuutosten, pintamateriaalien, kiintokalusteiden ja valaistuksen suhteen. Tämän lisäksi minulta haluttiin koko remontin aikaista projektinhallintaa. Mielenkiintoisen projektista tekee myös se, että kohde on eri paikkakunnalla kuin minä ja uudet omistajat asuvat meistä molemmista hyvinkin kaukana. Kaikki suunnittelu toteutetaan etänä paria kohteessa järjestettävää palaveria lukuun ottamatta.

Kävin tutustumassa kohteeseen vielä ennen joulua ja suunnittelu aloitettiin välittömästi. Purkutyöt lähtivät käyntiin tammikuun puolenvälin aikoihin. Tässä muutamia kuvia kohteesta. Vasemmalla puolella on kuvat joulukuulta ensimmäiseltä käynniltäni ja oikealla puolella purkutöiden edetessä. Kaikkia huoneita en tähän vielä laita, esimerkiksi makuuhuoneissa ei paljon nähtävää purettuna ole. Palataan niihin tuonnempana.

Tässä näkymä eteisestä käsin:

Tässä arkiolohuoneesta eteisen suuntaan, vasemmalla näkyy myös vähän työhuonetta. Tähän seinäpaneelit jäävät, ne tullaan maalaamaan.

Alakerran wc:

Arkiolohuoneessa oli myös iso takka, joka sitten purettiin.

Jäi vain piippu reikineen :)

Keittiö:

Kodinhoitohuone:

Nykyinen takaeteinen. Tilasta puretaan väliseiniä ja rakennetaan uusia siten, että tämä tila tulee osaksi kodinhoitohuonetta sekä perällä oleva kakkos wc tulee osaksi uutta pesuhuonetta.

Pesuhuone ja sauna:

Arkiolohuoneesta päästään myös yläkertaan. Portaat tullaan purkamaan, mutta vasta myöhemmin, jotta kulku remontin aikana yläkertaan on mahdollista. Kaiteet ja välitasanne ovat jo saaneet kyytiä :)

Näkymä portaiden yläpäästä arkiolohuoneeseen.

Pieni maistiainen vanhempien makuuhuoneesta.

Yläkerrassa on lisäksi vielä kaksi makuuhuonetta ja tulevaisuudessa kolme. Näiden lisäksi sieltä löytyy kaksi vaatehuonetta ja wc/suihkutila. Näistä laitan kuvia matkan varrella.

Tästä projektista kuullaan siis vielä lisää, onhan meidän projektiporukan tarkoitus luovuttaa uudistettu koti uusille asukkailleen kesäkuun lopussa. Se on siis moro seuraavaan postaukseen saakka :)

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.