Monipuolinen remppani uudesta ja vanhasta

Takaisin blogeihin

Nyt kerron teille tähänastisista monipuolisimmasta rempasta, jonka tässä taannoin tein. Klikkaamalla kuvia, saat ne suuremmiksi.

Huoneistossa oli ajan tummentama ja käytössä kulunut parketti, jota kuitenkaan ei haluttu poistaa. Asukas oli saanut ystäväperheeltään laminaattia, jonka hän halusi asennettavan parketin päälle. Koska höyrynsulku on hoidettuna jo parketin alla, sitä ei tähän enää tarvinnut, riitti pelkkä solumuovi. Eli ensin solumuovi päälle ja sitten vain latomaan laminaattia.

No, eihän se tietenkään näin yksinkertaista ole. Tässäkin lattiataso tuli nousemaan melkein sentin, joten väliovia jouduttiin lyhentämään, samoin kaikkia ovilistoja. Keittiössä kodinkoneita vedettiin pois paikoiltaan ja säädettiin jalkoja uudestaan oikealle korkeudelle. Jos olisin lopettanut laminaatin esim. astianpesukoneen eteen, enkä laittanut sitä sen alle seinään asti, ei tulvasuojasta olisi ollut mitään hyötyä. Suojan etureuna olisi noussut laminaatin päälle, jolloin mahdollisen vahingon sattuessa vesi ei olisikaan valunut keskilattialle, vaan nimenomaan koneen taakse seinää kohti, kun tulvasuojan etureuna olisi koholla. Lisäksi kyseessä oli siis toisesta huoneistosta purettu laminaatti, joten työ oli varsin hidasta. Aikaa meni oikeanpituisten palojen etsimiseen, jos niitä halusi hyödyntää päädyssä. Ja se oli oikeastaan pakkokin, muuten varattu määrä ei olisi riittänyt tähän huoneistoon. Vaikkakin ne oli tuotu isommasta asunnosta. Eli jos ryhdyt tällaiseen, huomioi että laminaattia on reilusti enemmän kuin on tarve, sillä kaikkia leikattuja paloja ei välttämättä voi hyödyntää. Uutta laminaattia ladottaessa hukan määrä on tietysti pienempi, eikä tällaisia ongelmia ole.

Lattiat sain asennettua kunnialla, eikä liitokset irvistäneet kuin kahdesta kohtaa. Ne olivat yön aikana auenneet, joten ponteissa saattoi olla vaurioita aiemmasta purkutyöstä. Näitä liitoksia raotin varovasti uudelleen ja laitoin liimaa, jotta ne pysyisivät kiinni myös kulutuksessa, eikä vettä pääsisi raoista. Tämän jälkeen asensin jalkalistat ja siirryin seuraavaan huoneeseen. Työtä tehtiin huone kerrallaan, koska asunnossa asuttiin remontin aikana. Olohuoneessa oli sisustustakka, jonka pinta oli päässyt likaantumaan, ja se oli saanut pieniä kolhuja sinne tänne. Tunto Hienoa yksi kerros telalla ja taas oli ilme kuin uudella takalla.

Makuuhuoneeseen haluttiin lisäksi uudet tapetit. Ensin poistin vanhat kerros kerrokselta. Boordi kannattaa poistaa ihan ensin, vaikka sitä ei olekaan, koko seinäalaa ajatellen, paljoa. Sekin määrä kuitenkin hankaloittaa alempien tapettikerrosten poistoa sujuvasti. Kunnon kostutus niin, että vuota on oikeasti läpi asti kostunut. Silloin tapetti irtoaa helposti vuota kerrallaan.

Tapetinpoiston jälkeen tasoitin naulanreiät ja mahdolliset muut kolot. Sitten vain uutta tapettia seinään.

Tehostetapetti ei tullut koko seinälle, vaan keskitettiin sängyn mukaisesti, jolloin sitä tarvittiin vain kolmen vuodan verran. Hienosti sopivat sävyt, ja saumat istuivat toisiinsa, vaikka tehoste- ja yksivärinen tapetti olivat eri toimittajilta ja olivat eri vahvuisia keskenään.

Sitten vielä laminaatin ja jalkalistojen asennus.

Ja lopuksi kalusteet paikoilleen.

Niin oli mielenkiintoinen projekti tämäkin ja lopputulos hieno smiley Kaiken kaikkiaan tämä sisälsi siis suunnittelun, laminaatin ja jalkalistojen asennukset, väliovien ja peitelistojen lyhentämiset, tapetinpoistoa ja tapetointia, sekä maalausta. Seuraavassa postauksessa kevätpuuhia, siihen saakka aurinkoisia päiviä!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.