Miten voin auttaa sinua remontissa?

Takaisin blogeihin

Onko kotisi remontti ajankohtainen?  Ahdistaako jo pelkkä ajatuskin? Älä huoli, kaikki järjestyy, kunhan suunnitellaan huolella. Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija auttaa sinua toteuttamaan tyyliinne sopivan sisustuksen. Hän keksii ratkaisut niin suuriin kuin pieniin ongelmiin, jolloin saadaan hukkatilat hyötykäyttöön, ahtaat tilat avarammiksi jne. Hän hallitsee mm. mittasuhteet, pintamateriaalit, värimaailmat ja hänen avullaan vältetään mahdolliset virhehankinnat. Ammattitaitoinen suunnittelija osaa auttaa sinua myös budjetin laatimisessa ja aikataulutuksessa, jolloin sekä rahat että aika riittävät realististen unelmien toteutuksiin. Hän auttaa sinua tekemään kestäviä, pitkän ajan hankintoja, jolloin niin ikään säästyy rahaa, mutta huomioidaan myös luontoa.

Kun jokin asia kodissasi kaipaa muutosta, lähdetään ratkaisua miettimään yhdessä rakentavasti keskustellen ja erilaisia mahdollisuuksia läpikäyden. Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija osaa auttaa sinua niissä valinnoissa, joista kannattaa luopua ja jotka kannattaa säilyttää. Hän pitää langat käsissään ja auttaa löytämään sinun sisustuksesi punaisen langan. ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Erityisesti vanhan remontointiin tämä sanonta kyllä pätee. Ongelmia saattaa kuitenkin ilmaantua siinä vaiheessa, jos eteen tulee jotain yllättävää ja päätöksiä joudutaan tekemään ns. lennossa, kiireellä ja väsyneenä, eikä niitä ehditä miettiä loppuun asti. Saneerauskohteissa näitä tilanteita tulee usein väistämättä eteen. Kun kaikki on kuitenkin suunniteltu etukäteen, ovat matkan varrella vastaan tulevat yllätyksetkin silloin helpompi ratkaista. Kyseessä on enää suunnitelman muutos. Suunnittelija on apunasi koko projektin ajan, jolloin päätöksiä voidaan tehdä yhdessä kaiken tohinan keskellä. Ikävämpää olisi se, jos joutuisi katumaan jotain toteutusta remontin valmistumisen jälkeen.

Voin siis auttaa sinua, kun kotiisi on valittava värejä, pintamateriaaleja, kalusteita, tekstiilejä tai valaisimia. Isommissa remonteissa autan sinua hahmottamaan tiloja ja luon uusia tilaratkaisuja. Suunnitelmista saat koosteen, jossa on huonekortit tilakohtaisine työohjeineen sekä tuotelistaukset valinnoista ostopaikkoineen. Halutessasi voin hoitaa koko projektin läpiviennin puolestasi. Pyydän materiaalivalinnoista tarjoukset ja aikataulutan remontin vaiheet, huomioiden kaikki projektissa mukana olevat toimijat. Näin sinun ei tarvitse käyttää aikaasi juostessasi paikasta toiseen tai sovitellessasi työntekijöiden aikatauluja ja miettiessäsi, toteutuuko kaikki ajallaan. Aikataulutusta ja työjärjestystä varten sinun on vain päätettävä se, tehdäänkö remonttia tyhjässä kohteessa, vai asutaanko siinä samalla. Koska remontti on usein hyvinkin monivaiheinen, silloin se, että koko projekti on suunniteltu ajoissa ja huolella, on kultaakin kalliimpaa. Mahdolliset yllätykset matkan varrella saattavat kuitenkin venyttää sekä aikataulua että budjettia. Tällöin maltti on valttia, ja se on hyvä muistaa koko projektin ajan.

Itse remontin toteutusvaiheessa voin poistaa vanhat tapetit ja asentaa uudet, myös kaikki sisäpintojen maalaustyöt onnistuvat sekä materiaalien määrälaskenta. Lisäksi voin olla apunasi viimeistelyvaiheessa, jolloin taulut ja muut esineet hakevat paikkaansa.

Mikäli sinulla on jo paljon omia ajatuksia ja ideoita remonttiin, on niistä mukava ja inspiroivaakin ihan vaan keskustella ammattilaisen kanssa. Tai vaihtoehtoisesti, jos sinulla ei ole harmainta hajuakaan, mistä pitäisi aloittaa, autan sinua siinäkin. Ota siis yhteyttä, niin suunnitellaan unelmiesi remontti!

VINKKI: Useimmat haluavat ajoittaa remontin aina kesään.  Mieti voisitko sinä toimia toisin. Alalla on hiljaisempi jakso aina vuodenvaihteen molemmin puolin, joten remontin toteuttajienkin kalentereissa on väljempää. Mikäli itse remontti on kodissasi mahdotonta toteuttaa talvella, suunnitteluun se on parasta aikaa wink

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.