Miten sujui multa kesäkuu?

Takaisin blogeihin

Kesäkuussa kelit ovat olleet vaihtelevat, on ollut lämmintä, mutta myös viileää. Ei sentään sellaisia helteitä kuin viime kesänä, eikä ihan niin kylmää juhannusta wink Kesäkuuhan alkoi loistavasti ylioppilasjuhlilla, mikä ihana tapa aloittaa uusi kuukausi.

Juhlien jälkeen paluu arkeen ja työn ääreen.  Kesäkuulle mahtui pääasiassa suunnitteluhommia, ja niitäkin ihan sopivissa määrin. Kerkisin siis pitämään muutamia lomapäiviäkin siellä täällä. Yleensä minun kesälomani ovat olleet vasta jouluna wink Työhön kuului laattojen valintaa...

tapettien etsiskelyä....

ja taas laattojen valintaa.

Maalaushommia oli sen verran, että käsittelin yhdet terassin kaiteet...

ja rappuset niihin soveltuvalla öljyllä.

Tutustuin uuteen harrastukseen, frisbeegolf, ja innostuin kovasti. Tämä laji vie mennessään smiley

Välillä taas töihin ja saunan kimppuun. Katon ja seinät käsittelin sävyttämättömällä saunasuojalla ja lauteet parafiiniöljyllä. Hioin lauteita ennen suojausta, jolloin öljy imeytyi puuhun paremmin. Sävyeron vanhan ja uuden välillä huomaa selkeästi. Puulaji on tervaleppä.

Aivan kuin uusi sauna smiley

Kukkaloistosta nautin tietysti, kun alkukesän kasvit antoivat parastaan. Nämä ihanat yltyivät kukkimaan monen vuoden tauon jälkeen. Olen siirrellyt niitä aiemmin paikasta toiseen, eivätkä oikein ole siitä tykänneet, joten kostoksi ovat jättäneet kukkimatta.

Lisää kukkia maljakossa ulkona....

ja sisällä. Näiden tuoksusta vaan ei saa tarpeekseen.

Näitä ihania luonnonkukkia näkee vielä onneksi siellä täällä, lenkkipolun varrella.

Ja lenkkeiltyä on kyllä tullutkin, ihanissa maisemissa ja keleissä.

Terassin putsausta olen harrastanut useampaankin kertaan, johtuen tuulen nakkomista neulasista ja männyn valtaisasta pölyttämisestä. Vihdoin vähän ennen juhannusta pölytys laantui ja tohdin laittaa maton terassille. Sitten kaikki olikin valmista ja juhannusvieraat saivat tulla. Juhannusta ollaan vietetty jo useamman vuoden ystävien kesken, vuoroin heillä vuoroin meillä. Perinteisiin kuuluu, kuten varmasti monella muullakin, grillaaminen ja saunominen. Näiden lisäksi kävimme juhannuspäivänä, ensimmäistä kertaa ikinä, jokilaivaristeilyllä pitkin Seinäjokea. Hieno kokemus ja upeita maisemia, suosittelen.

Nyt viedään viimeisiä päiviä kesäkuusta ja seuraavassa postauksessa heinäkuun pohdintoja. Siihen saakka aurinkoisia päiviä smiley

 

 

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.