Miksi palkkaisin sisustussuunnittelijan?

Takaisin blogeihin

Tässä yksi kysymys, joka varmasti askarruttaa monia, kun aletaan miettiä kodin remonttia, myyntiä tai uuden kodin rakentamista tai ostamista. Mielessä käy, että saanko rahoille vastinetta, jos otan avukseni sisustussuunnittelijan? Kerron tässä muutamia näkökulmia, jotka voivat helpottaa päätöksen tekoa.

Mikäli haluat muutosta olemassa olevaan kotiisi ihan vaan omaksi ja perheesi iloksi, osaa sisustussuunnittelija auttaa sinua toteuttamaan tyyliinne sopivan sisustuksen. Hän keksii ratkaisut niin suuriin kuin pieniin ongelmiin, jolloin saadaan hukkatilat hyötykäyttöön, ahtaat tilat avarammiksi jne. Saatat haluta uusia huonekaluja, mutta et ole varma mahtuuko tai sopiiko ne kotiisi. Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija hallitsee mittasuhteet ja hahmottelee, miten huonekalut kannattaisi sijoittaa ja miltä ne näyttäisivät tilassa. Näin vältetään mahdolliset virhehankinnat. Hän osaa auttaa sinua myös budjetin laatimisessa ja aikataulutuksessa, jolloin sekä rahat että aika riittävät realistisiin unelmien toteutuksiin. Suunnittelija auttaa sinua tekemään kestäviä, pitkän ajan hankintoja, jolloin niinikään säästyy rahaa, mutta huomioidaan myös luontoa. Lisäksi sisustussuunnittelijalla on usein yhteistyökumppaneita, joiden ansioista sinulla on mahdollisuus saada materiaalit ja muut tarpeet edullisemmin.

Haluaisitko vähän väriä kotiisi, mutta et uskalla tehdä valintaa? Et ehkä osaa hahmottaa miltä esim. jokin sävy näyttäisi kokonaisella seinällä puhumattakaan kokonaisesta huoneesta. Sisustussuunnittelija osaa auttaa sinua värivalinnoissa ja rohkaisee sinua rohkeampaan tyyliin, mikäli katsoo, että se sopisi kotiisi. Sisustussuunnittelija tietää, mitkä värit sopivat yhteen ja miten niitä tuodaan onnistuneesti sisustukseen. Hänen avullaan sinulla on mahdollista löytää värejä ja sävyjä, joita et ehkä olisi muuten tullut ajatelleeksikaan.

Jos olet myymässä asuntoa, pystyy sisustussuunnittelija auttamaan sinua ratkaisuissa, jotka nostavat asunnon arvoa. Saatat tarvita apua pelkästään asunnon stailaamisessa, jotta asunnosta saadaan houkuttelevampi. Totta on, että stailauksella pystytään luomaan ostajalle mielikuvia ja tuomaan asunnon parhaita puolia esiin. Nämä eivät kuitenkaan varsinaisesti nosta itse asunnon arvoa, mutta saattavat nopeuttaa ostopäätöstä. Sen sijaan apu siihen, mitä kannattaa remontoida ja mitä ei, on ratkaisevassa asemassa siihen, saadaanko asunnolle parempi hinta, ja kannattaako siihen ylipäätään ryhtyä, vai antaako ostajan sitten tehdä muutokset haluamallaan tavalla. Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija osaa auttaa sinua näissä asioissa ja ratkaisuissa.

Jos taas olet ostamassa asuntoa ja haluat ottaa sisustussuunnittelijan mukaasi asuntoesittelyyn, osaa hän auttaa sinua kokoamaan asunnon plus- ja miinuspuolet yhteen ja tekemään ratkaisun niiden pohjalta. Jos sinulla on esimerkiksi olemassa budjetti asunnon hinnalle sekä mahdolliselle remontille, osaa sisustussuunnittelija kertoa, onko tuo remonttibudjettisi riittävä ja järkevä kyseiseen kohteeseen.

Mikäli sinulla on paljon omia ajatuksia ja ideoita sisustamiseen, on niistä mukava ja inspiroivaakin ihan vaan keskustella ammattilaisen kanssa. Näin pääset purkamaan sisustushimoasi jonkun kanssa, joka ymmärtää ja jaksaa kuunnella ajatuksiasi. Suunnittelijan myötä pääset tutustusmaan uusiin tuotteisiin ja trendeihin, joita et välttämättä muualla kohtaa. Sisustamisen ei tarvitse aina tarkoittaa sitä, että kaikki laitetaan uusiksi. Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija osaa auttaa sinua niissä valinnoissa, joista kannattaa luopua ja jotka kannattaa säilyttää. Hän pitää langat käsissään ja auttaa löytämään sinun sisustuksesi punaisen langan.

Toivon, että näistä ajatuksistani oli sinulle hyötyä ja rohkaistut ottamaan yhtettä - olipa ongelmasi pieni tai iso.

Pidin viime viikonloppuna pienen miniloman ja piipahdin Puolassa, tarkemmin Gdanskissa. Oi, mikä ihana kulttuuriseikkailu. Sen aion jakaa kanssanne seuraavassa postauksessa, joten kuulumisiin wink

 

 

 

 

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.