Maalari maalasi...

Takaisin blogeihin

Lokakuussa oli taas monenlaista puuhaa ja se kyllä pitää mielen virkeänä, kuten upea ruskakin. Nyt eletään jo marraskuun alkua ja päivät ovat selvästi harmaampia ja lyhempiä. Mutta asiaan...

Ensin oli vuorossa suunnitteluhommia, etsiskelin asiakkaalleni uutta sohvapöytää olohuoneeseen. Olisiko se pyöreä ja valkoinen vai musta, vai tuplaratkaisu? Vaihtoehtoja on ainakin tarjolla paljon ja uskon, että jokaiseen makuun löytyy kyllä omansa alan liikkeistä.

Suurempaan muutokseen ei ollut tarvetta, mutta tekstiilit tehosteina haluttiin vaihtaa uusiin. Mattokaupoille siis... Olisiko uusi tehostesävy hempeä roosa, vai räiskyvä oranssi....

vai kenties ryhdikäs lila, joka korostaisi musta-valkoisen sisustuksen tyylikkyyttä?

Syyskuulla olin saanut ison projektin suunnitelmat valmiiksi sekä maalaustyöt yläkerran pesuhuoneen osalta, joten nyt päästiin sitten toteuttamaan yläkerran muita tiloja. Kotiin haluttiin amerikkalaista tyyliä, syviä värejä seiniin ja leveitä listoja. No, listat puuttuivat vielä kuvausvaiheessa, mutta laitan uusia kuvia sitä mukaa kun projekti etenee. Yläkerran aulan seinät saivat ylleen tummanharmaan sävyn.

Ja makuuhuoneet ovat kuin sininen uni wink Tässäpä ne vaaleimmasta tummimpaan. Näissä kuvissa on vielä vanha lattia, joten kokonaisuus ei selviä näistä. Lattia tulee muuttamaan ilmettä, mutta näette nyt kuitenkin nämä rohkeat ja upeat valinnat seinien sävyistä heart

Tämä kuva kertoo, kuinka saman sävyperheen värit sointuvat toisiinsa ja yhtenäistää koko yläkerran.

Portaikon seinät haluttiin säilyttää valkoisina. Portaikko on muutenkin kapea, eikä sitä haluttu pimentää yhtään enempää. Maalasin ne kuitenkin kertaalleen valkoisella, niin ovat sitten puhtaat, kuten muissakin tiloissa. Itse portaat täytyy tietysti suojata hyvin ennen seinien maalausta wink Avoportaiden osalta myös niiden alle jäävä lattia alakerrassa.

Sitten olikin vuorossa portaiden maalaus. Se on monivaiheista puuhaa ja taidankin kirjoitella siitä ihan oman bloginsa, jossa kerron tarkemmin työvaiheista. Mutta tässä esimakua. Askelmat päätettiin maalata harmaalla, ja umpiportaiden osalta, niiden seinämät valkoisiksi. Askelmia maalattaessa, tulee nyt vuorostaan seinä suojata askelmien reunojen kohdilta kuin myös askelmien seinämät.

Koska askelmat olivat tummat, pohjamaalasin ne ensin tartuntapohjamaalilla.

Sitten päälle pariin kertaan vesiohenteista lattiamaalia. Ja kun askelmat oli maalattu, oli vuorossa niiden seinämät. Avoportaiden osaltahan tällaista tarvetta ei ole, mutta niissä askelmat maalataan myös alapuolelta, jolloin työskentelyasennot ovat välillä kyllä melkoisen hankalat smiley

Kerkesin minä käydä Vaasassakin esittelemässä pintamateriaalivaihtoehtoja myytävään kohteeseen. Ja onneksi olin juuri edellisenä päivänä vaihtanut autoon talvirenkaat. Vaikka täällä kotopuolessa ei vielä lunta näkynyt, oli sitä Vaasassa pyryttänyt jo maan valkoiseksi.

Näin siis lokakuussa. Seuraavassa postauksessa tutkaillaankin sitten vuoden pimeimmän kuukauden tapahtumia. Siihen saakka energiaa pimeyden keskelle toivotellen!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.