Laattojen ja saumojen paikkamaalausta

Takaisin blogeihin

Asiakkaani otti yhteyttä, että hänen vuokrakohteessaan suihkutila oli joutunut kovan mekaanisen rasituksen kohteeksi ja aiemmin maalatut laatat olivat saaneet kolhuja. Mietittiin mitä tehdä, koska maalauksesta oli kulunut jo useampi vuosi. Tässä välissä V33 maaleissa oli ehtinyt jo sävytkin vaihtumaan. Kiersin koko kaupungin ja sattumalta yhteen liikkeeseen oli jäänyt juuri se yksi, tarvittava purkki vanhaa sävyä. Asiakkaallani oli kyllä tallella myös vanhat jämät, mutta tämä on sellainen maali, jota ei voi käyttää uudelleen 10 päivän jälkeen siitä, kun kovete on sekoitettu joukkoon. Joten meillä kävi kyllä hyvä tuuri. Yleensä paikkamaalaus jättää näkyvät erot alkuperäiseen verrattuna, mutta päätimme kokeilla tässä pelkkää paikkamaalausta. Tila ei ollut iso, joten jos paikkaus ei onnistuisi, ei olisi iso homma maalata seiniä kokonaan uudelleen.

Kolhuja oli tullut alimman seinälaattarivin laattoihin sekä muutamaan toiseksi alimmalla rivillä. Aluksi suojasin maalarinteipillä lattianreunat. Tuputtelin pienellä siveltimellä kolhukohdat ja kuten kuvista näkyy, erottuvat nuo tuputukset hyvin.

Tuputtelun jälkeen maalasin koko laatat pienellä telalla kahteen kertaan. Edelleen ero paikatun ja paikkaamattoman laatan välillä oli suuri, kun maali oli vielä märkää. Vähän jännitin, miten tässä vielä käy.

Seuraavana päivänä oli mukava näky vastassa. Kun maali oli kokonaan kuivunut, olivat myös erot hävinneet. Laatoista ei pystynyt sanomaan, että ne oli paikkamaalattu smiley

Lattialaattojen saumat oli aiemmin maalattu saumakynällä. Ajattelin ensin käyttää saumojen uudelleenkäsittelyyn saumakynän sijasta Saumafixiä, joka olisi nopeampi levittää, eikä tarvitsisi olla niin tarkka sen suhteen, että maalia menisi myös laattoihin. Tämän ajatuksen tyrmäsi kuitenkin näiden tuotteiden maahantuoja. Siellä oltiin sitä mieltä, ettei Saumafixillä voisi mennä saumakynän päälle, koska kyseessä on sen verran eri tuotteet. Tässä kohtaa emme ottaneet riskiä, vaan tottelimme ja käsittelin saumat saumakynällä. Kynällä käsittely on vähän hitaanpaa, koska se vaatii enemmän tarkkuutta. Maalin ei ole hyvä ottaa laattaan, koska sitä ei saisi siitä irti, näin on kerrottu. En kuitenkaan viitsinyt alkaa teippaamaan jokaista laattaa, vaan vetelin kynää saumoissa vapaalla kädellä wink Karhea laattasauma kuluttaa kynän kärkeä ja jouduinkin vaihtamaan kärjen kahteen kertaan, eli käytin juuri kaikki varakärjet, jotka pakkauksen mukana tulee. Hyvin sujui vapaallakin kädellä, parissa kohtaa maalia roiskahti laatalle, mutta kun pyyhkäisin sen heti pois, ei siihen jäänyt jälkeäkään. Eli ei sekään nyt sitten niin tarkkaa ole, kuin on peloteltu.

Lattiakaivon ympärys täytyy myös muistaa käsitellä, muuten se erottuu likaisena muusta lattiasta. Lopputuloksesta tuli raikas ja näin pesuhuone sai taas muutaman vuoden elinaikaa ennen suurempaa remonttia yes

Alkuvuosi on lähtenyt käyntiin isoilla suunnitteluprojekteilla, joten välillä on mukava tehdä myös jotain fyysistä ja sellaista, jossa kättensä jäljen näkee välittömästi. Tämä se on se tämän ammatin ihanuus, hyvin vaihtelevat työtehtävät heart Katsotaan, mitä tapahtuu seuraavaan postaukseen mennessä wink Siihen saakka ihania talvipäivien jatkoja!

 

 

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.