Kylmäkuisti osaksi keittiötä

Takaisin blogeihin

1980-luvulla rakennettuun kotiin haluttiin uudistusta keittiön osalta, muuten talo olikin jo remontoitu läpikotaisin. Keittiö oli pitkä ja kapea, ja sen läheisyydessä sijaitsi niinikään pitkä ja kapea kylmäkuisti, jolle ei juurikaan ollut käyttöä. Siitä se ajatus sitten lähti; kylmäkuisti yhdistettäisiin osaksi keittiötä, jolloin tilalle saataisiin uusi, avara ja valoisa keittiö. Tässäpä kuvia ennen ja jälkeen, olkaapas hyvät. Mutta ihan aluksi makupaloja lopputuloksesta :) Klikkaamalla kuvaa, aukeaa se isompana.

Ennen: 

Jälkeen:

Vanhaan ruokailutilaan teetettiin vitriini astioiden säilytystä varten. Lisäksi tilaan laitettiin istuskeluryhmä, jossa vieraat voivat nauttia vaikka lasin viiniä odotellessaan ateriaa. Aina ennen he olivat seisoskelleet, tai istuskelleet emännänjatkoilla, keittiön ja ruokailutilan väliin jäävässä osassa, kun perheen kokki valmisti ruokaa.

Vanha jääkaappi sai väistyä uuteen paikkaan, jotta seinä keittiön ja kylmäkuistin välistä voitiin purkaa.

Tässä vielä näkymää keittiöstä kuistille päin vanhan ruokailutilan päästä...

...ja keittiön toisesta päästä. Ennen kuvassahan ei näy kuin pala tuota vanhaa väliseinää. Jälkeen kuvassa nähdään, kuinka vanha muuri jätettiin paikoilleen, ja se sai uuden pinnoituksen ja kodin henkeen sopivat sisustuselementit ylleen.

Kylmäkuistissa lämmöneristettiin lattia ja seinät, sekä uusittiin ikkunat ja terassille vievä ovi.

Vanha takka purettiin uuden pönttöuunin tieltä. Uuni oli tarkoitus aluksi laittaa keittiön keskiöön, eli jäljelle jääneen muurin etuosaan. Tukirakennelmien tekeminen alakerran puolelta olisi onnistunut, mutta muurin hormirakenne ei sallinut takan paikan vaihtoa, joten pönttöuuni asennettiin täsmälleen vanhan takan paikalle. Tässä se itseasiassa vie vähiten tilaa ja ruokailuryhmääkin voidaan nyt pitää molemmin päin, pitkittäin tai poikittain.

Näkymää kuistilta keittiöön päin. Koska talossa on asuinhuoneita kolmessa kerroksessa, ei keittiössä muutettu vesipisteitten eikä viemäröintien paikkoja. Remontti olisi siinä tapauksessa laajentunut koko talon mittaiseksi. Astianpesukone siirrettiin kuitenkin seinän viereen ja näin sitä saatiin nostettua ergonomisesti ajateltuna paremmalle korkeudelle.

Näkymää vanhasta ruokailutilasta keittiöön päin. Jälkeen kuvasta nähdään myös uusi jääkaappi uudella paikallaan.

Tässä kuvattuna vielä käynti keittiöstä eteistilaan ja yläkertaan johtavaan portaikkoon...

...sekä keittiöstä kylmäkuistille.

Seuraavassa postauksessa palataan viime kevääseen, jolloin kävin tututstumassa saksalaiseen sisustusalan koulutukseen ja yrityksiin.

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.