Kodin värimaailman muutos

Takaisin blogeihin

Tässä suunnittelukohteessani koti koki täydellisen värimaailman muutoksen kuivien tilojen osalta. Kattoa lukuunottamatta kaikkiin pintoihin koskettiin mm. lattioihin asennettiin uusi vaaleampi laminaatti. Vanha oli ajan kuluessa alkanut kellertämään. Muutamia uusia huonekaluja hankittiin, mutta pääasiassa muutoksessa käytettiin jo olemassa olevia, niiden paikka saattoi kylläkin vaihtua. Tervetuloa mukaan muutosmatkalle!

Keittiö ennen:

Keittiö jälkeen:

Keittiö koki suurimman muutoksen. Aiemmin alaslaskettu valolippa poistettiin kokonaan. Näin tilaa saatiin avarammaksi ja ilmavammaksi. Kaapistojen päältä paljastuneet ilmastointiputket koteloitiin piiloon ja silti ylös jäi säilytystilaa esim. koriste-esineille. Uusi valaistus toteutettiin yhdellä tehokkaalla kattoplafondilla ja ruokailuryhmän yläpuolelle hankitulla valaisimella. Kaapistojen ovet ja vetimet sekä jääkaappi vaihdettiin nykyaikaisempiin.

Olohuone ennen:

Olohuone jälkeen:

Olohuoneeseen hankittiin uusi lipasto, joka sopi hyvin yhteen olemassa olevan sohvapöydän kanssa. Samoin uusi nojatuoli sopi hyvin olemassa olevan sohvan kanssa, vaikka kuosi ei ihan sama ollutkaan. Uusia hankintoja olivat

myös verhot, sisustustyynyt ja lattiavalaisin. Seinät kokivat täydellisen värimuutoksen. Yhdelle seinälle valittiin violettipohjainen tapetti, jossa on raikkaita valkoisia kukkakuvioita. Kaikki muut seinät maalattiin vaaleanharmaalla sävyllä. Aiemmin molemmat päätyseinät oli tapetoitu ruskeansävyisillä tapeteilla.

Työhuone ennen:

Työhuone jälkeen:

Työhuoneeseen asennettiin tapetti tuomaan lämmintä tunnelmaa. Lisäksi seinälle laitettiin kehystettyjä valokuvia taulujen sijaan. Kuvien alapuolelle hankittiin valkoinen pieni hyllykkö.

Portaikko ennen:

Portaikko jälkeen:

Punertavan-ruskeat kaiteet ja pylväät vaihtoivat värisävyn tyylikkääseen tummanharmaaseen, lähes mustaan. Pylväisiin vaihdettiin lisäksi kullanväristen kulmalistojen tilalle uudet alumiiniset. Näistä portaikkokuvista nähdään parhaiten kodin kokema värimaailman muutos.

Makuuhuone ennen:

Makuuhuone jälkeen:

Makuuhuoneen päätyseinään vaihdettiin uusi raikkaan sininen tapetti. Tapetin hopeiset lehtikuviot hohtavat kauniisti eri tavalla eri valaistuksessa.

Yläkerran aulatila ennen:

Yläkerran aulatila jälkeen:

Aulatila yläkerrassa sai tapetin päätyseinälle ja lattia uuden laminaatin. Muuten muutokset toteutettiin sisustustuotteiden ja taulujen paikkoja yhdistellen. Olohuoneen vanha nojatuoli löysi uuden paikkansa täältä.

Pari huomiota haluaisin vielä nostaa esiin. Tässä kohteessa toteutui mielestäni hyvin se ajatus, että aina ei tarvitse kaikkia huonekaluja vaihtaa uusiin. Olemassa olevat nousevat aivan uuteen kukoistukseen jossakin toisessa huoneessa. Ja sitten se toinen asia. Tiloissa, joissa huonekorkeus kasvaa harjaa kohti mentäessä, tapetit asennetaan hyvin usein vain tasaisesti 2500 mm korkeuteen. Eli ei kattoon saakka. Kun löydetään upea tapetti, miksi siitä ei voisi nauttia sekä ala- että yläkerrassa? Tapetoijan on toki helpompi tehdä työnsä tuossa ensimmäisessä vaihtoehdossa, mutta eikö kodin viihtyisyys ole tärkeämpi asia kuin työn helppous? Itse teen työkseni myös tapetointeja ja otan mielelläni tällaisia haasteita vastaan.


Tämä lipasto ja peili olivat ennen työhuoneessa, oven takana piilossa.

Muutoksen jälkeen ne saivat uuden arvoisensa paikan portaikon alta vanhan

keittiökaapiston väistyessä tieltä.

Tästä kauniista tapetista voi nauttia sekä alakerran olohuoneessa ja keittiössä että yläkerran aulatilassa.

Se sopii täydelllisesti kyseisten tilojen värimaailmaan.

Tämän kodin asukkaat saavat nauttia nyt joulusta uudistetussa kodissa. Omasta puolestani toivotan heille ja kaikille muillekin mukavaa joulunodotusta ja rauhaisaa joulunaikaa! Seuraavan blogipostauksen toteuttaa pitkäaikainen työharjoittelijani Sanna ja siitä saammekin nauttia kinkkua ja jouluherkkuja sulatellessa. Sannan harjoittelu päättyy jouluun ja suuri ikävä kyllä tulee niin ahkeraa tyttöstä. Toivotan hänelle jo nyt kaikkea hyvää tulevaisuuteen ja menestystä opintoihin!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.