Kevään väriloistoa

Takaisin blogeihin

Niinhän se meni tänäkin vuonna, että kevät keikkuen tulevi. Mutta niin vain tuli wink Omiin kevätpuuhiini kuuluu vaikka mitä perinteitä, kuten myös kevään juhliin. Tänä vuonna oli jälleen se tilanne, että pääsiänen ja vappu vietettiin hyvinkin lähekkäin. Omaan pääsiäiseeni kuuluu rauhoittuminen, mutta myös pääsiäisvalakia kera hyvien ystävien. Ystävät, hyvä ruoka ja etenkin värit kuuluvat myös vappuuni.

Ja tulppaanit....niitä rakastan ja niitä minulla on maljakossa niin arkena kuin juhlassakin, kevään aikana.

Ja sitten on tietysti ne pihahommat, jotka yleensä aloitan haravoimisella.

Ja tänä keväänä kävikin niin, että takatalvea pukkasi aika myöhäisessä vaiheessa. Olin onneksi juuri saanut haravoitua, kun tuota valkeaa hiutaletta alkoi taivaalta taas alas tulla......

......ja tulla.....

....ja sitähän sitten piisasi. Vähän meinasi keväinen fiilis kadota, mutta luotin siihen, että katoaa se yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

Viimeistenkin lumien sulettua, alkoi kelit lämmetä ja luonto kasvaa uuteen kukoistukseensa. Toki vähän hitaasti, koska hellejaksoa kesti lyhyen ajan. Sitten tulivat hallayöt, viileät ja sateiset päivät. Mutta sieltä ne vaan ponkaisi uuteen nousuun....poimulehti....

....morsiusangervo ja vuorenkilpi....

...ja helmililjat. Tänä vuonna erityisen isoina ja rehevinä, kurottaen kohti auringonvaloasmiley

Ja kevätvuohenjuuri, tuo pettämätön ilontuoja.

Jonkin verran hankin jo yksivuotisia kesäkukkiakin, kuten tätä kellokukkaa, jota minulle ei ole aiemmin ollutkaan.

Ja terassihortensiaa sinisen....

...ja punaisen sävyisenä.

Vielä haluan hankkia muutamia kesäkukkia, mutta sitä ennen aion pestä ikkunat ja vaihtaa kesäverhot, jotta saan sisällekin kesäfiilistä. Sitten odottelen, että mänty lopettaa pölyttämisesnsä ja pesen terassin kunnolla. Takatalven myötä se jäi vain pienelle sutaisulle. Monena vuonna olenkin pessyt sen jopa kolmeen kertaan, kun pölytys on vaan jatkunut ja jatkunut. Silti on tehnyt mieli istuskella siellä lämpiminä iltoina. Nyt ajattelin tosiaan roudata painepesurin paikalle vasta, kun pölytys on kokonaan ohi.

Tämän kummempia kevättouhuperinteitä minulla ei sitten olekaan. Kaiken tämän jälkeen voi nauttia ja ottaa vastaan kesää. Seuraavassa postauksessa katsotaankin sitten, kuinka on sujunut suunnittelijan kesäkuu ja keskikesän juhlat wink Siihen saakka toivotan kaikille aurinkoisia loppukevään ja alkukesän päiviä!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.