Kalajoen loma-asuntomessut 2014

Takaisin blogeihin

Jokaisella meistä on varmasti omat käsityksemme siitä, mitä lomailu tai mökkeily itse kullekin merkitsee. Minulle lomailu on irtiottoa kotioloista ja mökkeily merkitsee ennenkaikkea omaa rauhaa. Kalajoen loma-asunnot eivät sinänsä edustaneet näistä kumpaakaan. Asunnot olivat luksuskoteja/-huviloita keskellä hiekkaa, melkein kiinni toisissaan. En juurikaan nähnyt eroavaisuutta kotioloihin uudemmilla asuntoalueilla. Toki, jos huvila oli aivan meren ääressä, olivat maisemat henkeäsalpaavat. Joidenkin kohdalla tämänkin näkymän vain pilasi vastapäätä kulkeva tie. Seuraavaan olen koonnut asioita, jotka kuitenkin miellyttivät silmääni tai olivat muuten vain hyviä ideoita. Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.

Ensimmäisessä kuvassa ei sinänsä ole mitään uutta esim. laatoituksen suhteen, mutta löylyhuone ja pesuhuone ovat mielestäni kokonaisuutena onnistuneet. Usein törmään siihen, että sauna ja pesuhuone ovat ihan eri maailmoista, eikä silloin kokonaisuus ole harmooninen. Varsinkin näissä pesutiloissa, joissa sauna on suoraan kylppärin jatkeena, korostuu tämän merkitys. Kahdessa muussa saunassa näkymät ikkunoista eivät ole hassummat ja myös värimaailmat ovat onnistuneet. Kolmannessa kuvassa pesuallasratkaisu, jossa on hienosti yhdistetty betoni ja puu. Lopputuloksena yksinkertainen, rauhallinen ja helppohoitoinen pesupiste.

Kahdessa ensimmäisessä kuvassa erilaiset näkemykset oleskelutiloista. Kolmannessa kuvassa makuuhuoneen valaistusratkaisu, joka toimii myös tehosteena. Uskoisin, että iltapimeällä on vaikuttava näky. Viimeisessä kuvassa makuuhuoneen sisustus on loppuun asti harkittu kokonaisuus. Tämän huoneen voisi nimetä vaikkapa höyheneksi, vai mitä mieltä olette? :)

Kun tila on pieni, voi viihde-elektroniikan upottaa kokonaisuudessaan seinään. Tähänkään tilaan ei tarvita enää erillistä tehosteseinää.

Tässä terassi on tuotu sisätiloihin. Hauska idea! Löhötessä tai lukiessa saa samalla otettua aurinkoa, eikä haittaa vaikka olisi kuinka tuulinen päivä.

Tässäpä hauska salahuone. Huoneen sisäänkäynti oli sijoitettu kodinhoitohuoneeseen, eikä sielläkään heti hoksannut, mihin ovi vie. Aukosta saadaan muuten ikkunattomaan ja pimeään tilaan valoa toisen huoneen puolelta. Samalla aukko toimii tehosteena, johon pakostikin katse hakeutui.

Seuraavassa postauksessani yleiskatsaus Jyväskylän asuntomessuilta.

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.