Joulutervehdys työharjoittelijalta

Takaisin blogeihin

Heippa!

Täällä kirjottelee Sanna, muotoilun opiskelija Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, jolla olisi haaveena päästä joskus sisustamaan ammatikseen muiden koteja. Olen ollut nyt elokuun alusta saakka Sisustuksen Helmessä työharjoittelussa ja tämä pitkä rupeama päättyi jouluun. Tai nyt kun ajattelee, niin ei se niin pitkä rupeama ollutkaan. Aika meni todella nopeasti, mutta silti sain paljon hyviä eväitä ja oppeja Outilta mukaani! Hain työharjoittelultani monipuolisuutta sekä halusin tutustua yritystoimintaan, sillä se olisi itsellänikin ehkä joskus haaveissa.. :-) Molemmat toteutuivat kyllä paremmin kuin hyvin! Pääsin mukaan moniin sisustusprojekteihin, jotka olivat kaikki täysin erilaisia ja jokaisesta tarttui jotakin uutta mukaan tulevaisuutta ajatellen. Olen todella otettu ja kiitollinen siitä, että Outi otti minut niin avosylin vastaan, kysyi minun mielipiteitäni sekä antoi minunkin näyttää kynteni! En siis joutunut kertaakaan siivoamaan vessaa tai keittämään kahvia, heh.. ;-) Olen siis enemmän kuin tyytyväinen, että valitsin Sisustuksen Helmen työharjoittelupaikakseni. :-)

Halusin myös puhua teille vähän joulusta ja sisustamisesta. Itse kun olen opiskelija, niin sitä tulee todella vähän laitettua joulua omaan opiskelijaboksiin, sillä vietän suurimman osan joulunajasta Lapissa, mistä olen kotoisin. Kyllähän sitä olisi kiva ripustaa jotkin yksinkertaiset jouluvalot pienelle ranskalaiselle parvekkeelleni, mutta se tuntuu typerältä koska en ehtisi nauttia niistä kuin aina pari viikkoa vuodessa. Ehkä sen vuoksi nautinkin joulusta nykyään kaksin verroin enemmän, kun menen lapsuuden kotiini, missä jouluvalot tuikkivat, kynttilät palavat lähes tauotta ja oikea kuusi tuoksuu! Onneksi kynttilöistä voin kuitenkin nauttia Seinäjoellakin, sillä minulle joulumielen saa jo pelkästään polttamalla kynttilöitä ja nauttimalla ainoastaan niiden valosta iltaisin. Minulle joulu sisustuksessa ei tarkoita mitään överiä; kultaa, tonttuja, enkeleitä, kulkusia ja muuta joulutavaraa ei tarvitse olla joka puolella tuomassa tunnelmaa. Jouluna minulle yksinkertainen on kaunista! Tykkään siitä, että pihakuusessa on yksinkertaiset kirkkaat jouluvalot. Ikkunalaudalla loistaa kynttelikkö, jonka vierellä saattaa seisoa olkipukki. Kynttilöitä saa poltella pitkin päivää, koska hämärä kestää melkein ympäri vuorokauden. Myös pieni ripaus punaista ja hopeaa on minun makuuni   jouluna. Mutta loppujen lopuksi sen aidon ja oikean joulun tuovat kuitenkin perhe ja läheiset siinä ympärillä. :-) Halusinkin laittaa muutaman kuvan kotopuolestani tuomaan jouluista fiilistä kaikille!

Haluan vielä kiittää Outia mahtavista ja opettavaisista kuukausista, sekä toivottaa hänelle hyvää ja antoisaa jatkoa! Vaikka tulemmekin toivottavasti vielä tekemään yhteistyötä tulevaisuudessa, ken tietää.. ;-) Näillä opeilla minun on hyvä jatkaa opintoni loppuun!

Oikein rauhallista ja ihanaa joulunaikaa sekä onnea tulevalle vuodelle! Muistakaa nauttia kiireettömyydestä ja läheisistä sekä maittavista jouluruuista. :-)

Kuvat: Sanna L.

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.