Helppo ja edullinen kostean tilan remontti

Takaisin blogeihin

Silloin kun laatat ovat ehjät ja vesieristeet kunnossa, ei laatoitusta kannata purkaa. Laattoja ei tahdo saada purettua siten, etteikö vedeneristys vioittuisi. Mikäli olet kuitenkin kyllästynyt laattojen väriin, voidaan ne maalata V33 kaakelimaalilla. Laattaseinille ja -lattioille on olemassa omat maalinsa, joiden kuivumisajat ja työstentelytavat eroavat hieman toisistaan. Tässä vieras wc:ssä seinälaatat olivat kivat, mutta lattialaatat haluttiin uuteen sävyyn. Kuten jälkeen kuvasta huomaat, muuttui seinälaattojenkin sävy ikään kuin vaaleammaksi, kun lattiasta tuli selkeästi tummempi.

Klikkaamalla kuvia, saat ne suuremmiksi.

Allas, hana ja kaapistojen rungot olivat hyväkuntoiset, joten vaihtoon menivät vain kosteudesta vaurioituneet ovet. Samalla vetimet uusittiin ja näin saatiin hieman jykevämpi ilme, joka tukee hyvin lattian ja ovien maskuliinista sävyä.

Tumma violetti sopii hyvin tehosteväriksi tummanharmaan kanssa. Tekstiilit ja pussukat hankittiinkin tällä ajatuksella.

Päämakuuhuoneen yhteydessä oleva pikku wc uudistettiin samalla periaatteella, mutta allaskaapisto jouduttiin uusimaan kokonaisuudessaan. Runko oli saanut sen verran kolhuja, että vesi oli päässyt tekemään tuhojaan, ja se oli kulmistaan turvonnut. Aluksi mietittiin laatikostoa, mutta tila oli niin pieni, ettei se olisi käytännössä ollut toimiva ratkaisu. Ovien määrä väheni kuitenkin kahteen.

Vaatesäilytyksen laattalattia maalattiin myös V33 lattialaatoille tarkoitetulla kaakelimaalilla, sävynä tummanharmaa. Valkoiset lasikuitutapettiseinät maalattiin tavallisella pesunkestävällä maalilla vaaleanharmaiksi.

Vanhojen valkoisten hyllykköjen tilalle hankittiin uudet harmaat ja samalla piensäilytyskoritkin uusittiin.

Kodinhoitohuoneen lattia ja seinät maalattiin myös, kaapistot olivat hyvässä kunnossa, joten ne säilytettiin ennallaan.

V33 kaakelimaali lattioille on kätevä, edullinen ja nopea tapa saada laattalattioihin uutta ilmettä. Itse lattian maalaamiseen ei mene aikaa kuin tunnin verran, mutta maalin kuivumisajat ovat aika pitkät. Siksi koko projektille on hyvä varata aikaa muutama päivä. Lattialaatan maalaaminen vaatii erillisen esikäsittelyn, joka toteutetaan V33 omalla esikäsittelyaineella. V33 sivuilta ja purkkien kyljistä löytyvät selkeät työskentelyohjeet. Jos haluat toteuttaa työn itse, suosittelen noudattamaan annettuja ohjeita äärimmäisen tarkasti. Ei kannata esim. jättää esikäsittelyä tekemättä, sillä se vaikuttaa maalin tarttuvuuteen. Teippauksia en suosittele myöskään liiemmälti käyttämään, koska teippiä irrotettaessa maali saattaa lohjeta laajemmaltakin alueelta, jos se on vähänkään tarttunut teippiin. Pienet lohkeamat pystyy kyllä paikkaamaan, kun maali on kuivunut, mutta näkyvällä paikalla tuo paikkaus kyllä erottuu. Suosittelen myös maalaamaan kahteen kertaan, etenkin lattian. Näin siitä tulee vielä paremmin kulutusta kestävä ja vanha laatta peittyy varmasti. Lopputuloksesta on myös sanottava sen verran, että saumathan maalataan yli, joten lattia näyttää siis selkeästi maalatulta, ei uudelleen laatoitetulta.

Seuraavassa postauksessani pysytään edelleen samaisessa kohteessa. Silloin käydään läpi pesuhuoneen seinälaattojen maalausta sekä saunan ja pukuhuoneen muutosta. Sillä aikaa voit käydä galleriassa tutustumassa tämän kohteen kuivien tilojen muutoksiin. Siellä 11 ensimmäistä kuvakorttia ovat juuri tästä kohteesta.

Hyvää loppuvuotta 2016 ja alkavaa uutta 2017!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.