Helppo ja edullinen kostean tilan remontti osa 2.

Takaisin blogeihin

Jatketaan siis samassa kohteessa kuin viime postauksessakin. Nyt vuorossa ovat muutoksen kokeneet pukuhuone, pesuhuone ja sauna. Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi.

Pukuhuoneessa tummuneet mäntypaneelit sekä katosta että seinistä haluttiin mustiksi. Ne käsiteltiin Tikkurilan mustalla Supi-saunasuojalla ja ikkunanpuut mustaksi sävytetyllä lakalla. Nämä mustat sävyt natsasivat täydellisesti keskenään, vaikka usein käy niin, ettei päästä kovinkaan lähelle, kun kyseessä on eri käsittelyaineet. Lattialaatat maalattiin tummanharmaiksi.

Pesuhuoneessa seinien yläosan laatat miellyttivät edelleen, joten ne vain pestiin huolellisesti. Alaosan laatat sekä boordi ylimaalattiin V33 laattaseinille tarkoitetulla kaakelimaalilla. Sävyksi valittiin aluksi vaaleanharmaa, mutta se osoittautui seinällä liian vaaleaksi. Lopputulos oli lähes valkoinen, joten fiilis oli vähän sairaalamainen. Uudeksi sävyksi valittiin tummanharmaa. Näin saatiin selkeä kontrasti ylä- ja alaosan kesken. Lattialaatat maalattiin saman sarjan tummanharmaalla lattialaatoille tarkoitetulla kaakelimaalilla. Työskentelyohjeita ja vinkkejä näiden maalien käyttöön kerroin edellisessä postauksessa. Muistutuksena vielä, että seinälaattojen maalaaminen eroaa lattialaattojen maalaamisesta vain siten, että siinä ei tarvita erillistä esikäsittelyainetta, kuten lattialaattoja maalatessa. Myös pesuhuoneessa katto käsiteltiin mustalla Supi-saunasuojalla.

Sauna koki suurimman muutoksen, koska sinne päätettiin uusia niin lauteet, kiuas kuin valaistuskin. Lauteet teetettiin paikallisella puusepällä. Mallia muutettiin siten, että lauteet ovat nyt L-malliset, näin saatiin kulkua haitannut kaide pois. Laudemateriaali on radiata mänty. Kiukaaksi valittiin Harvian Globe-pallokiuas. Kiukaan takana oleva laatoitus maalattiin V33 seinälaatoille tarkoitetulla maalilla, sävy tummanharmaa. Lattialaatat maalattiin saman sävyn lattialaattamaalilla. Katto ja seinät sekä oven karmit käsiteltiin Tikkurilan mustalla Supi-saunasuojalla ja ikkunanpuut mustaksi sävytetyllä lakalla. Saunan uudeksi oveksi valittiin luonnollisesti musta lasiovi.

Tässä kohteessa toteutin itse pintakäsittelyt, sisustussuunnittelun lisäksi. Mielenkiintoinen projekti, jossa värimaailman muutokset olivat niin suuria, että jo ensimmäisellä siveltimen vedolla havaitsi, mitä tuleman piti wink

Lisää kuvia tästäkin kohteesta löydät galleriasta.

Seuraavassa postauksessa luvassa vinkkejä maalaustöihin liittyvistä suojauksista. Kuulemisiin siis smiley

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.