Esimerkki pala kerrallaan etenemisestä

Takaisin blogeihin

Viime postauksessa kerroin remontin laajuuteen vaikuttavista asioista. Tässä yksi esimerkki siitä, miten voi edetä pala kerrallaan. Asiakkaani otti yhteyttä vuonna 2015, koska halusi muutosta kotinsa värimaailmaan. Tein perheelle sisustussuunnitelman kuivien tilojen pintamateriaaleista ja värimaailmasta. Tässä vaiheessa keittiötä ei haluttu remontoida kokonaan, koska rungot olivat hyvässä kunnossa. Vaihtoehtona olisi ollut joko runkojen ja aitojen puuovien maalaaminen tai tosiaan laittaa kaikki uusiksi. Tätä asiakas halusi jäädä vielä miettimään.

Kaikissa makuuhuoneissa uusittiin seinäpinnat, tässä kuvat yhdestä ennen ja jälkeen. Klikkaamalla kuvia, saat ne suuremmiksi.

Samoin eteistilassa, jossa lisäksi uusittiin kiintokaluste.

Keittiötä jäätiin tosiaan pohtimaan, mutta jotain raikastusta silti päätettiin tehdä sinnekin. Tasot ja välitilan materiaalit sekä seinäpinnat uusittiin. Haastetta keittiösuunnittelussa toi se, että "väliremontin" jälkeen vanhan ja uuden tulisi sopia keskenään edes jotenkin sekä se, että jos joskus keittiölle päätettäisiin tehdä isompi muutos, tulisi sen "istua" kaikkeen jo tehtyyn. Päätin, että ruokailuryhmälle ei tehtäisi tässä vaiheessa mitään, näin kaapistot sekä ruokailuryhmä olisivat "yhtä" keskenään kaiken uuden keskellä.

Perheestä otettiin uudelleen yhteyttä viime vuonna. He olivat tulleet siihen tulokseen, että kiintokalusteiden rungot ja ovet maalattaisiin. He halusivat minut valitsemaan sävyt näihin sekä ehdottamaan, mitä ruokailuryhmälle tehdään. Päädyin siihen ratkaisuun, että ruokailuryhmä maalautettaisiin myös ja tuolit verhoiltaisiin uudelleen. Muihin aiemmin tehtyihin muutoksiin oltiin oltu niin tyytyväisiä, että kaikki ne saisivat jäädä.

Seuraavassa kuvia keittiön lähtötilanteesta, välivaiheesta ja lopputuloksesta.

 

 

Nyt koti on yhtenäinen ja valoisa kokonaisuus, jota alunperin toivottiinkin. Tämä projekti osoitti sen, että tosiaan kaikkea ei ole pakko remontoida kerralla, vaan viiden vuoden kuluttuakin voidaan jatkaa siitä, mihin aiemmin jäätiin wink Yhdessä voimme miettiä, mikä olisi parasta ja järkevintä uusia ensin ja minkä voi jättää myöhempään vaiheeseen.

Päivät pitenevät kovaa vauhtia ja seuraavan postauksen tienoilla olemme jälleen lähempänä kevättä. Ota siis yhteyttä, jos vaikka nuhjuuntuneet seinät alkavat ahdistaa wink

 

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.