Elokuun hommeleita - Seinien sekä kalusteiden käsittelyä

Takaisin blogeihin

Elokuu on ollut mitä mainioin töiden suhteen, niin monipuolisia tehtäviä täynnä. Suunnitteluhommeleitten lisäksi olen ehtinyt poistella kylpyhuoneen silikoneja ja laittaa uusia tilalle. Seinien saumat olivat tummentuneet, joten käsittelin ne Saumafixillä. En ollutkaan aiemmin sitä käyttänyt ja täytyy sanoa, että oli paljon kätevämpi kuin saumakynä. Saumakynää käytettäessä täytyy olla huolellinen, ettei maalia menisi laatalle. Sen sijaan Saumafixiä sai levitellä huolettomammin. Levitys pullon päässä olevalla sienellä, annetaan vaikuttaa puolisen tuntia ja lopuksi putsataan laatat vedellä kastellulla sienellä. Todella nopeaa ja kätevää. Ja lopputulos mainio, aivan kuin olisi laatoitettukin uudelleen. Taidan tehdä saman jutun omaan kylppäriinkin. Harmi, kun unohdin ottaa kuvan valmiista pinnasta. Täytyy muistaa ottaa sitten omasta, kun joskus ehdin sen toteuttaa.

Välillä poistin vanhoja tapetteja...

ja asensin tilalle uusia.

Tällainen upea kuosi. Pahoittelen kuvan laatua, aurinko ei ole paras ystävä silloin, kun ottaa valokuvia.

Pienessä wc:ssä maalasin välitilan laatat ja peilikaapin ovien kehykset.

Ja välillä isomman urakan kimppuun. Maalasin yhdeksän tilaa kahteen kertaan neljässä päivässä, hieno suoritus vaikka itse sanonkin wink

Vaihteeksi työmaalla oli muitakin toimijoita, mikä oli pitkästä aikaa mukavaa. Oli sähköasentajaa ja lattianasentajaa ja väliseinänrakentajaa ja minä.

Kävin maalikaupassa valitsemassa punaista sävyä, sen piti olla mahdollisimman kirkas. Ja tällainen ihana löytyi, kuin karamelli heart

Myyjä varoitteli, että joutuisin maalaamaan varmasti vähintään kolmeen kertaan, kun peitto on tälle sävylle huono. Samaa ilmoitteli sävytyskone, mutta kuinkas kävikään. Tässä kaapelikela yhteen kertaan maalattuna. Vain niittien rei´istä näkyy enää vähän puun sävyä.

Siksi päätin maalata vielä toiseen kertaan.

Ja sitten enää kalustepyörät alle ja sisätiloihin. Näin hieno pöytä siitä sitten tuli smiley

Suunnitteluhommia riittää vielä viimeisillekin elokuun päiville. Ja syyskuu jatkuu samaan malliin. Seuraavassa postauksessa en aio kuitenkaan niistä turista, vaan kerron kuulumiset Kouvolan asuntomessuilta, joissa kävin elokuun alkupuolella. Siihen saakka mukavia syyspäiviä!

 

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.