Crafts and design teacher meeting - Matka Rendsburgiin osa 2.

Takaisin blogeihin

Toisena vierailupäivänämme matkasimme Kieler Strasselle, jossa toimii myös toisen asteen oppilaitos. Siellä keskityttiin pääasiassa tekstiilipuoleen ja verhoiluun. Päivän aluksi meille kerrottiin tarkemmin sisustussuunnitteluopinnoista Saksassa. Saimme osallistua oppitunneille ja pohdimme tarkemmin opintojen eroja Saksan ja Suomen välillä. Päivän päätteeksi ajoimme Sörupiin yritysvierailulle Paustian Airtexiin. Kyseessä oli tekstiilialan yritys, joka valmistaa mm. lentokoneisiin istuinsuojia. Vierailu oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen. Oli hienoa nähdä, miten nopeasti penkinsuojus valmistuu ja silti lopputulos on todella huoliteltu ja tyylikäs :) Tästä linkistä pääset tutustumaan yrityksen toimintaan tarkemmin: http://www.paustianairtex.com/

Aivan samalla tavalla kuin meillä, Saksassakin opiskelijat kokoavat  plansseja opettelemistaan tyylikausista. Suomessa tyylikaudet eivät noudattaneet orjallisesti samoja vuosikymmeniä kuin Keski-Euroopassa, ja hyvin usein meillä saattoi olla yhtäaikaa muodissa kaksi tai useampikin tyylikausi. Aikajana seinällä muistuttaa tyylikaudesta, joka huomioidaan työnalla olevassa verhoilussa.

 

Kieler Strassella opetellaan verhoilua edelleen perinteisin menetelmin.  

Verhoilijalle ja entisöijälle kaikki tarpeellinen kulkee mukana suloisessa, puisessa pakissa.

Vaikka opiskelu Kieler Strassella keskittyykin pääasiassa verhoiluun ja entisöintiin, opiskellaan siellä myös muita sisustustöitä, kuten maalausta ja tapetointia, käytännössä. Tämän tarkoitus on valmistaa opiskelijoita esittelemään tuleva opinnäytetyönsä. Ja tässä eräs opinnäytetyö. Erona suomalaiseen opinnäytetyökulttuuriin on se, että Saksassa keskitytään käytäntöön, eikä niinkään kirjallisiin tuotoksiin. Opiskelija itse valmistelee kokonaisuudessaan  tilan, jonka on suunnitellut kaiken oppimansa perusteella. Tässä työssä opiskelija on suorittanut seinien tapetoinnin, entisöinyt tuolin, valmistanut sisustustekstiilit ja saattanut tilan valmiiksi esittelyä varten.

Seuraavassa postauksessa matkamme kolmantena vierailupäivänä palaamme Rendsburgin oppilaitokseen. Tässä välissä meillä vaihtuu vuosikin, joten toivotan kaikille oikein mukavaa vuodenvaihdetta! Olkaahan varovaisia ilotulitteiden kanssa.

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.