Crafts and design teacher meeting - Matka Rendsburgiin osa 1.

Takaisin blogeihin

Minulla oli ilo ja kunnia päästä tutustumaan viikon ajaksi saksalaiseen sisustusalan koulutukseen sekä yrityksiin viime keväänä. Suomesta matkaan lähti alan opettajia ja yrittäjiä, seurueeseeme kuului kaikkiaan kuusi henkilöä. Matkamme suuntasi todella kauniiseen ja historialliseen Rendsburg-nimiseen kaupunkiin Pohjois-Saksassa. Siellä meitä vastassa oli opettajia, opiskelijoita ja yrittäjiä. Ilokseni sain huomata, että sisustusalan opiskelu Saksassa oli hyvinkin samanlaista kuin täällä meillä. Yhtenä erona oli kuitenkin se, että tekstiileillä ja verhoilulla on edelleen Saksassa suuri merkitys sisustuksessa ja näinollen myös opiskelussa.  Meillähän ei juuri esim. verhoja tällä hetkellä paljoa käytetä, tai ainakin ne ovat hyvin yksinkertaisia ja pelkistettyjä. Suurin ero oli itse koulutusjärjestelmässä. Saksassa opintoihin sisältyy todella paljon työharjoittelua ja opiskelijoille maksetaan tuon harjoittelun ajalta myös palkkaa. Toisen asteen opiskelu tapahtuu suurelta osin yrityksissä, eikä koulun penkillä. Meillähän  tämä on aivan päinvastoin. Työn ohella oppiminen muistutti lähinnä meidän oppisopimuskoulutusta.

Pidemmittä puheitta lähdetään katsomaan näkemääni ja kokemaani. Kerrottavaa on niin paljon, että tulen jakamaan tämän matkakokemukseni useampaan postaukseen.

Ensimmäisenä vierailupäivänämme tutustuimme toisen asteen oppilaitokseen  Rendsburgissa. Päivän aikana saimme myös kattavan kuvauksen saksalaisesta koulutussysteemistä.

P.S. Oikeanpuolimmaisessa kuvassa oleva ulko-ovi on aivan ihastuttava. Voisin ottaa sen vaikka kotiini :)

Seinämaalausten harjoittelu aloitetaan koulun seinistä, aivan kuten meilläkin ;)

Rajaukset ja teippaukset ovat onnistuneet loistavasti. Linjat ovat ovat suorat ja terävät, eikä falskauksia ole näkyvissä.

Tässä hieman haasteellisempaa rajausta kaarevien muotojen vuoksi. Hieno ajatus yhdistää muitakin elementtejä kokonaisuuteen, näin tehdasmainen tunnelma voimistuu.

Tässä on hienosti piristetty ja "lyhennetty" todella pitkää käytävää.

Tässä harjoitellaan erilaisia maalaustekniikoita, vuorossa marmorointi. Tuttua puuhaa myös minulle :)

Seuraavassa postauksessa vieraillaan Kieler Strassella, jossa on myös toisen asteen oppilaitos. Siellä opiskellaan pääasiassa verhoilua.

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.