Big L - Touhua monenmoista

Takaisin blogeihin

Maaliskuussa työmaalla keskityttiin pääasiassa lattiavalun valmisteluihin. Se olikin iso urakka, kun vanha lattia piti tosiaan leikata auki ja kaikki vanhat vesiputket ja sähköistykset piti purkaa sekä asentaa uudet. Minulla ei valitettavasti ole näistä vaiheista kuvia, koska itse olin melkein koko maaliskuun sairaslomalla isohkon leikkauksen jälkeen. Kuun lopulla pystyin jo kevyeen työskentelyyn, joten kävinkin sitten heti tarkistusmittakäynnillä, kun uusi lattiavalu antoi siihen mahdollisuuden. Päivä oli aurinkoinen ja fiilis korkealla, kun työmaalla näytti siltä, että kohta päästään pintoihin käsiksi. Innostuin vähän mallailemaan paria laattavaihtoehtoakin samalla reissulla.

Työmiehille tärkeitä aparaatteja työkalujen lisäksi näytti olevan mikroaaltouuni ja radio. Seinätkään eivät enää "leijuneet" ilmassa ja pikku wc oli ehditty purkaa.

Kun olin saanut piirrettyä kiintokalusteet oikeisiin mittoihin ja laittaa tilaukset eteenpäin, pääsin vihdoin aloittamaan myös fyysisemmät työt. Yläkerran kolmessa makkarissa oli paperitapetit, jotka kävin poistamassa.

Lähes koko alakerta ja osa yläkerrasta oli tapetoitu lasikuitutapetilla. Olimme päätyneet siihen ratkaisuun, että ne ruiskutasoitetaan yli. Tämän työn tuli suorittamaan Maalaustyö Jari-Pekka Korhonen. Minulle jäi viimeistelyhionnat ja tasoitukset ennen maalaustöitä. Sainkin käyttööni vähän hevimmän hiomakoneen, joka ei imurinsa ansiosta kyllä pölyttänyt yhtään. Sillä ei kuitenkaan päässyt hiomaan ihan joka paikkaa, kun talossa on paljon esim. pieniä ikkunoiden välejä yms. Silloin täytyi turvautua käsipelein hiontaan ja sehän taas pölyttää. Pölyttämisen jälkeen täytyi lattiat imuroida huolella ja siihen erinomainen vempele oli tämä iso teollisuusimuri.

Putkiasentaja on ollut tekemässä omia asennuksiaan. Jakotukki löysi paikkansa kodinhoitohuoneen puolelta ja suihkujen hanakulmat asennettiin paikoilleen ennen pesuhuoneen seinien levytyksiä. Sähköasentajat ovat olleet purkamassa vanhoja sähköistyksiä väliseinistä ja katoista sekä asentamassa uusia tilalle.

Uunisepiltä Kivistön Arto kävi katsomassa takan asennuspaikkaa ja piirsi asentajaa varten lattiaan paikan. Se ei ollutkaan ihan tavanomainen, sillä asiakas ei halunnut takkaa piipun eteen, koska se olisi vienyt liikaa keskilattiatilaa. Takan asennusta varten meidän täytyi vielä tasoittaa vanha antiikkilaastilla käsitelty piipun pinta. Takka-asentaja slammaa sen sitten uudelleen takan asennuksen yhteydessä.

Monenmoista on tosiaan maalis-huhtikuun aikana tapahtunut. Paljolti asioita peittyi lattiavalun alle, mutta kyllä sitä näkyvääkin hommaa ollaan hyvin alulle saatu. Maalaustyöt ovat nyt omalta osaltani alkaneet ensin pohjamaalauksilla ja nyt sitten myös pintamaaleilla. Telineillä saa kiipeillä ihan kiitettävästi, kun talossa on kaksi erillistä korkeaa tilaa. Suojauksista minun ei paljon tarvitse välittää, kun tasoittaja oli suojannut ikkunat ja kaikki listat oli jo purkuvaiheessa poistettu.

Näistä maalaushommista ym. tapahtumista lisää seuraavassa postauksessa. Siihen saakka aurinkoisia kevätpäiviä.

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.