Big L - Purkuoperaatio jatkuu

Takaisin blogeihin

Eräänä aurinkoisena helmikuun päivänä piipahdin työmaalla katsomassa, kuinka purkuhommat ovat edenneet ja onko vastaan tullut ylläreitä. No hyvin oli edennyt, eikä pahoja ylläreitä ollut ilmennyt. Taloon on tarkoitus tehdä siis todella suuri remontti, siitä myös nimitykseni näille blogipostauksille kohteesta.

Koko lämmitysjärjestelmä uusitaan, sähköstä siirrytään maalämpöön. Se tarkoittaa sitä, että lattioihin asennetaan vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, joten lattiat jouduttiin avaamaan kauttaaltaan. Tämän lattioiden leikkaamistyön alakerrassa tuli toteuttamaan Ilmajoen Timatti ja Purkutyöt Oy.

Tästä kuvasta näkee hyvin, kuinka paksu kerros lattiasta betonia poistettiin.

Vastassa oli siis melkoinen määrä sähköjohtoja sinne tänne, tokikin hyvässä järjestyksessä :)

Mukava tulla tarkistamaan työmaata, kun on näin siistiä. Ei uskoisi sen valtavan betonijätemäärän jäljiltä. Mutta niinhän se menee, että purkuvaiheessa eletään monesti epätoivoisia hetkiä. "Elämä" voittaa siinä vaiheessa, kun aletaan tehdä selvästi näkyvää uutta pintaa.

Saunan lattiasta löytyi merkillinen reikä, kuin kaivo, mutta iso sellainen. Sen pohjalta löytyi vain yksi putken pää. Putki johti ulos ja autotalliin. Jokin varaus oli tehty talon rakennusvaiheessa. Meille ei ihan selvinnyt, mikä varaus se oli, vaikkakin talon ihan kaikki piirustukset ja parerit ovatkin tallella. Tämä varaus päätettiin siirtää tulevan kodinhoitohuoneen puolelle, koska sen mahdollinen tuleva käyttö tulisi olemaan helpompaa sieltä kuin lauteitten alta. Mikäli tuolle putkelle tulisi joskus tarvetta, jouduttaisiin koko sauna purkamaan, jotta putkeen päästäisiin käsiksi.

Katossa näkyvät muovilevyt ovat kattolämmityslevyjä, jotka tullaan poistamaan. Sitä ennen työmaalla täytyy katkaista sähköt kaikkialta muualta, paitsi tarvittavilta työkoneilta.

Yläkerrassa levylattiat purettiin oman raksaporukan toimesta.

Jo purkutöiden alkumetreillä talosta katkaistiin vedentulo. Yläkerran vessa jätettiin työväen käyttöön ja sitä varten hankittiin iso kanisterillinen vettä ;) Mutta kohta on se hetki, kun tämäkin vessa poistuu käytöstä. Lattia vaan katoaa istuimen alta vauhdilla ;)

Hups, ei kannata astua!

Vanhempien makuuhuoneessa tullaan säilyttämään tämä ihana paneloitu lasikokonaisuus. Paneelit tullaan maalaamaan, mutta siitä myöhemmin lisää ;)

Pelkäsimme siis pahempaa, koska lattioissa ja seinissä oli hyvin suuria heittoja lyhyelläkin matkalla. Olimme varautuneet suureen talon nosto-operaatioon, mutta lattioiden purku osoitti, että tähän ei ehkä ole tarvetta mennä. Tästä lisää seuraavassa postauksessa. Siihen saakka toivotan aurinkoisia päiviä kaikille!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.