Asuntomessureissulla nähtyä

Takaisin blogeihin

Messut järjestettiin tänä kesänä Loviisassa ja kyllähän oli kaunis paikka. Valitettavasti tämänhetkinen rakentamisen kalleus näkyi niin sisustuksissa kuin rakennettujen talojen määrässä. Kohteita oli vain 25 ja kaikki hyvin samalla kaavalla sisustettuja. Tällä kertaa seinät olivat pääasiassa maalipinnalla, vain kaksi tapettia bongasin, vaikka kiersin joka kohteen. Alueella oli aikaisempaa enemmän myyntikojuja, mikä teki fiiliksestä tällä kertaa hyvin markkinamaisen. Tottahan tyhjät tontit oli pitänyt jollakin täyttää, ymmärrän kyllä senkin. Olen jo pitkään pohtinut, onko näitä asuntomessuja pakko järjestää joka vuosi? Eikö olisi parempi vaihtoehto pitää välivuosia ja panostaa sitten kunnolla niin sisustuksiin kuin julkisivuihinkin? Nimittäin julkisivutkin olivat hyvin totuttuja, ei mitään uutta, paitsi yksi hieno yksityiskohta, joka toistui parissa kohteessa, tosin keskenään erilaisina versiona. Mutta enemmittä marinoitta tässä kuvia asioista, jotka tänä vuonna sai kamerani räpsähtämään.

Kaunis tuoli
Veikeä, vihreä tuoli

Näissä tuoleissa on samanhenkisyyttä puolipyöreän muotoilun ansiosta.

Lasten kehto/keinutuoli voi tosiaan keinua myös sivuttain.
Tuota olisi pitänyt päästä testaamaan, onko siinä hyvä istua.
Lauteet samanväriset kuin katto. Aika kiva sauna.

Pesutiloissa pisti silmään perinteisten naulakoiden sijaan erilaiset seinä- ja jalkamallit. Lattialla seisovat mallit vievät toki tilaa enemmän kuin seinänaulakot.

Tämä oli aika hauska ratkaisu. Tiedä sitten, kuinka pyyheet kuivuvat, jos niitä on paljon päällekkäin.
Pesuhuoneen seinät olivat hirttä, joka oli suihkunurkassa suojattu näin.
Vuolukiveä suihkun takana.
Tämä wc miellytti silmääni niin tunnelmaltaan kuin värimaailmaltaankin.
Kapeaa laattaa pystyyn laatoitettuna oli monessa wc:ssä ja keittiön välitilassa. Tässä kiva kokonaisuus.

Erilaisia uusia ja näyttäviä, tai muuten vaan upeita, valaisimia oli myös todella vähän esillä. Tässä muutama sellainen.

Hauska yöpöytä, korkkia. Mutta ihan ei nyt mielestäni natsannut yksiin noiden vuodevaatteiden kanssa.

Kiva yksityiskohta sängyn päässä.
Ihana sisisen sävy seinissä.

Nämä kaksi tapettia bongasin. Toinen wc:ssä ja toinen makuuhuoneessa.

Ja tässä vielä ne mainitsemani upeat yksityiskohdat julkisivuissa.

Sellaiset messut ne tällä kertaa. Minun oli tarkoitus kirjoittaa ensin siitä, valitako seiniin maali vai tapetti. Viime viikonloppuna autoni nokka suuntasi kuitenkin kohti Porvoota, Loviisaa ja Raaseporia, joten päätinkin tehdä teille raporttini noista asuntomessuista heti, kun kaikki oli vielä tuoreessa muistissa. Joten ensi kerralla sitten niistä maali- ja tapettivalinnoista. Siihen asti kesäisiä päiviä kaikille!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.