Asuntomessukohteeni Dome Lumo - Tarina alkaa

Takaisin blogeihin

Kohteen on suunnitellut arkkitehti Jari Miettunen (SAFA) ja sitä rakentaa Dometalot Oy. Olen saanut olla mukana tässä projektissa alkumetreiltä saakka. Postaushetkellä talo alkaa olla sisäpinnoiltaan valmis ja itse keskityn tällä hetkellä stailausasioihin. Aloitetaan kohteen läpikäynti kuitenkin ihan alusta. Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi.

Kyseessä ei ole perinteinen kivitalo, kuten ulkokuvasta saattaa päätellä, vaan puurunkoinen passiivitalo, joka on saanut pintamateriaalikseen rapatun kivilevyn. Samainen rapattu kivilevy tulee myös aikanaan piha-aidan pinnoitteeksi. Kohde on A-energialuokan koti, joka edistyksellisen seinärakenteensa, uudenlaisten rakennusmenetelmien ja aurinkopaneelien avulla kykenee vastaamaan tiukempiinkin energiamääräyksiin. Alla kuva seinärakenteesta; Core3 lämpöseinä.

Kodissa on toimiva ja käytännöllinen pohjaratkaisu, joka helpottaa asukkaiden arkea. Kompaktin kokoiset huoneet palvelevat juuri käyttötarkoituksiaan. Olohuone on ylös asti avoin ja luo tilaan avaruutta. Avoimen tilan isot ikkunat päästävät luonnonvalon tulvimaan sekä ala- että yläkertaan. Lasiliukuovi johdattaa käynnin olohuoneesta isolle lasitetulle terassille. Alakerrasta löytyvät saunatilat, kodinhoitohuone, wc, keittiö ja ruokailutila, olohuone sekä makuuhuone.

Yläkerrassa on kolme huonetta ja wc-suihkutila sekä aula/parvi.

Portaikkoon saadaan luonnonvaloa kahdella seinällä olevista ikkunoista.

Takka on suojattu hyvin, ettei pintaan tule vaurioita rakentamistöiden aikana. Suojauksista on toisenlainenkin hyöty. Ne toimivat hyvin myös muistiinpanovälineinä :)

Makuuhuoneiden jatkeina ovat isot, liukuovin varustetut vaatehuoneet.

Kodista löytyykin hyvin säilytystilaa ja -järjestelmät on tarkkaan mietitty. Kiintokalusteista lisää seuraavassa postauksessa, jolloin piipahdamme myös hieman pihan puolella.

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.