Äkkilähtö Itä-Suomeen

Takaisin blogeihin

Kuten viimeksi kerroin, kesälomat sinällään jäivät pitämättä, mutta nautin kuitenkin viikonloppuretkistä. Keskimmäinen matkoistani suuntautui Itä-Suomeen ja ihan extempore. Eräänä perjantai-iltana saimme päähämme, että Iähdemme jonnekin Itä-Suomeen. Siltä istumalta hotellihuoneen varaus ja lauantai-aamuna matkaan. Päämääränä Kuopio, sillä toinen meistä ei ollut siellä aiemmin käynyt ja minäkin tosi pienenä. Kuopio on Pohjois-Savon maakuntakeskus ja sijaitsee Kallaveden rannalla. Nähtävyyksiä etenkin Kuopion tori sekä Puijo ja Puijon näköalatorni. Kuopio noudattaa tiheästi rakennettua ruutukaavaa, mutta tasaisuudesta ei ole tietoakaan. Mikäli haluaa tontin tasamaalta, täytyy sitä etsiä keskusta-alueen ulkopuolelta. Matkamme kruunasi kesäinen auringonpaiste, joka sekin oli lähes harvinaisuus tänä kesänä. Mutta kuvat puhukoot puolestaan, klikkaamalla niitä, saat ne suuremmiksi.

Lukuisia risteilyjä järjestetään Kallavedellä, kaunis kirkko keskellä kaupunkia ja upeaa julkisivuvalaistusta hotellissamme.

Tori ja kirkko oli nähty, joten seuraavaksi kiipesimme Puijolle. Nautitaan siis hetki vielä upeista näkymistä.

Näin tuli kaunis Kuopio nähtyä ja oli kotiinpaluun aika. Matkalla päätimme kuitenkin "poiketa" Savonlinnassa, vaikka se teki reilun 100 kilometrin, ei oikaisua vaan, kiertolenkin. smiley Kaikkien seikkailujen ja ruokailujen jälkeen en kuitenkaan saanut treffi uusintaa itse Olavin kanssa, koska olimme linnan pihassa klo 16 ja linna sulkeutui klo 16. wink Tietysti, jos olisimme tämän etukäteen suunnitelleet, ei näin olisi päässyt tapahtumaan, mutta silloinhan kyseessä ei olisi ollut extempore matka.

Seuraavassa postauksessa kesän ensimmäinen retkeni, joka suuntautui Uumajaan, yhdessä kummityttöni kanssa. Kuulemisiin siihen saakka!

Jokaiseen sisustukseen kuuluu helmi. Iso tai pieni. Yksi tai useampi.